1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. koronavirus

Hyvinvointikeskuksia jaetaan kahteen osastoon Oulussa: "likaiseen" koronaosastoon ja "puhtaaseen" normaalitoiminnan tilaan

Koronavastaanottoja tulee neljään hyvinvointikeskukseen, osassa hoidetaan rinnalla normaalia akuuttipotilasvirtaa.

Oulussa koronavastaanottoja on normaalien akuuttivastaanottojen rinnalla Kontinkankaalla ja Tuirassa. Oulunsalossa ja Haukiputaalla ei hoideta nyt muita kuin hengitystieoireisia. Kuva: Pasi Takkunen / Yle

Oulussa on jatkossa koronavastaanottoja aiempaa useammalla akuuttivastaanotolla, malli otetaan käyttöön maanantaina 17. elokuuta.

Tuolloin osassa terveysasemia on normaalitoiminnan lisäksi erillinen tila koronaepäilyn vuoksi tuleville potilaille ja näytteenotolle.

– Rakennetaan infektiopotilaiden niin sanottu likainen puoli ja ei hengitystieinfektiopotilaita ollenkaan vastaanottava, niin sanottu puhdas puoli, kertoo Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalo.

Esimerkiksi tähän asti koronavastaanottona toiminut Kontinkankaan hyvinvointikeskus voi jatkossa ottaa muitakin potilaita kuin covid-19 -tautiepäilyn vuoksi tulevia.

Mäkitalon mukaan potilaita täytyy saada takaisin omiin hyvinvointikeskuksiinsa hoidon jatkuvuuden vuoksi. Lisäksi ainoastaan koronavastaanottona toimineiden hyvinvointikeskusten potilaat kuormittavat nyt muita terveysasemia, joissa heidät on ohjattu käymään.

Koronavastaanotto neljään hyvinvointikeskukseen

Maanantaista lähtien hengitystieinfektiopotilaita otetaan vastaan Kontinkankaan, Tuiran, Oulunsalon ja Haukiputaan akuuttivastaanotoilla.

Muuta kiireellistä hoitoa vaativat potilaat, joilla ei ole koronaoireita, hoidetaan Kontinkankaan, Tuiran, Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotoilla. Näihin voi hakeutua hoitoon myös Oulunsalon ja Haukiputaan alueelta.

Kaakkurin ja Kiimingin akuuttivastaanotolla ei hoideta hengitystieinfektiopotilaita.

Juttua muokattu 13.8. kello 17.10: Päivitetty ja tarkennettu tietoa kauttaaltaan Oulun kaupungin hyvinvointipalveluiden tiedotteen pohjalta.

Lisätty 14.8. kello 6.07 hyvinvointikeskukset, joihin koronavastaanotto tulee.

Tarkennettu tekstiä 14.8. kello 6.35 tämän hetkisten koronavastaanottojen osalta.

Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.

Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.