1. yle.fi
  2. Uutiset

Sanna Marin: Hallitus suosittaa etätyötä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle – perusteena alueen tautitilanne

Etätyösuositus koskee myös Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä.

etätyö
Länsi-Pohjan keskussairaala Kemissä
Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle suositellaan etätyötä niin julkiselle kuin yksityiselle puolelle.Juuso Stoor / Yle

Pääministeri Sanna Marin (sdp) kertoi tiedotustilaisuudessa torstaina, että hallitus suosittaa etätyötä Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirin alueelle. Etätyösuositus koskee myös Helsingin ja Uudenmaan sekä Varsinais-Suomen sairaanhoitopiiriä.

– Koska epidemiatilanne on tällä hetkellä erilainen maan eri osissa, etätyösuosituksen käyttöönottoa suositellaan alueellisesti, Marin sanoo.

Suosituksen perusteena on epidemiologinen tilanne.

– Tilanteessa, jossa terveysviranomaiset toteavat koronaepidemian olevan alueellisesti kasvussa, hallitus suosittelee, että kyseisen alueen työpaikoilla siirrytään etätyöhön työtehtävien niin salliessa. Lisäksi edistetään työjärjestelyitä, joilla vähennetään lähikontakteja ja muita riskitekijöitä työpaikoilla, Marin kertoo.

Hallituksen suositus koskee julkista ja yksityistä sektoria.

– Jos terveysviranomaiset toteavat epidemian olevan väestötasolla kasvussa, tulisi julkisen sektorin työntekijöiden, joiden työtehtävät sen mahdollistavat, työskennellä etätyössä mahdollisimman laajasti. Hallitus suosittaa vastaavaa laajaa etätyötä myös yksityisille työnantajille, Marin sanoo.

Lue seuraavaksi