1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Rautalampi

Rautalammille aiotaan rakentaa kuntoportaat

Kunnanhallitus on näyttänyt hankkeelle vihreää valoa. Rautalammin Urheilijat vastaa portaiden toteuttamisesta.

Kuva: Yle

Rautalammille aiotaan rakentaa kuntoportaat. 40 000 euroa maksavien portaiden toteuttamisesta vastaa Rautalammin Urheilijat.

Seura on hakenut kuntoportaiden rakentamiseen hankerahaa kehittämisyhdistys Mansikalta. Kunta on päättänyt myöntää Rautalammin Urheilijoille lainan hankkeen toteuttamiseen, koska mahdollinen hankeraha maksetaan vasta jälkikäteen.

– Kuntoportaita on odotettu pitkään, useampia vuosia. Paikaksi valikoitui Turkkilanvuori, koska siellä on myös alamäkiluistelurata ja urheilukenttä, kertoo Rautalammin Urheilijoiden puheenjohtaja Jouko Korhonen.

Rakentaminen voisi alkaa aikaisintaan syys-lokakuussa. Mikäli rakennustyöt etenevät rivakasti, valmista voi olla jo loppuvuoden aikana. Rakentamiseen haetaan yksityistä urakoitsijaa, mutta myös talkootyötä on luvassa.

– Rautalammin kunta antoi meille hallinointioikeuden kuntoportaiden alle jäävään alueeseen. Teimme siitä viisivuotisen sopimuksen. Tilannetta katsotaan viiden vuoden jaksoissa eteenpäin. Yhteistyö kunnan kanssa on toiminut hienosti, toteaa Korhonen.

Korhonen kertoo, että kuntoportaat palvelevat tulevaisuudessa paitsi seuran junioreita, myös kuntoilijoita ja esimerkiksi ikäihmisiä.

– Ihan kaikki kuntalaiset ovat tervetulleita.