1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. konsertit

THL:n maskisuositus näkyy viikonlopun konserttitapahtumissa Seinäjoella – Maskia suositellaan, vastuu käytöstä jää itselle

Seinäjoen jalkapallostadionin kävijöille suositellaan maskeja viikonlopun konserttitapahtumassa. Vastuu käytöstä jää itselle.

konsertit
Yleisöä rock-konsertissa.
Viikonlopun konserttitapahtumiin suositellaan maskia. Turvavälit on taattu kaikille eikä näin läheiseen keikkatunnelmaan kuin Logomossa huhtikuussa ole toiveita päästä. Petteri Bülow / Yle

Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen THL:n antama maskisuositus vaikuttaa myös viikonlopun konserttitapahtumiin. Lauantaina konsertteja on sekä Seinäjoen jalkapallostadionilla että Ideaparkissa.

Jalkapallostadionin konsertissa Seinäjoella maskien käyttöä on päädytty suosittelemaan yleisölle.

– Tulee pieni painotus sanalle suositellaan. Aiemmin on kerrottu, että niitä on saatavilla, kertoo tapahtumamyynnistä vastaava Virpi Hautamäki.

Maskeja on varattu kaikille konserttikävijöille yksi per asiakas ja ne ovat näkyvästi jaossa porteilla. Aiemmin kerrottiin vain, että maskeja on tarvittaessa saatavissa.

Maskin käyttö on edelleen jokaisen omalla vastuulla.

Turvarajat ovat olleet tarkassa laskennassa jo aiemminkin.

– Normaali kapasiteetti on yli 10 000 henkilöä, nyt sitä on rajattu noin puolella. Esimerkiksi kenttäalueelle, johon voitaisiin normaalioloissa ottaa 6 000, on yleisömäärä nyt rajattu 2 500 henkilöön. Tämä takaa kävijöille viihtyisän tapahtuman, jossa jokainen tuntee olonsa turvalliseksi, Hautamäki kertoo.

Lauantain konsertissa lavalle kipuavat JVG, Apulanta, Ellinoora, Suvi Teräsniska ja Irina.

Ideaparkin ilmaiskonserttiin ei odoteta ryntäystä

Jo lauantaina päivällä Ideaparkin ilmaiskonsertissa on maskeja niin ikään saatavissa, joskaan niitä ei varsinaisesti jaeta.

Suurempaa huolta pidetaan turvarajoista, joita on päätetty tarkistaa väljemmiksi THL:n torstaisen tiedotustilaisuuden jälkeen.

Toimitusjohtaja Petri Hälin mukaan keikoille otetaan nyt vain neljäsosa yleisön maksimimäärästä eli enimmillään noin 1500 ihmistä. Normaalioloissa sisään mahtuisi 4 700 konserttikävijää.

Yleisö jaetaan neljään eri katselupisteeseen ja käytössä ovat myös paineaidat. Häli ei tosin usko minkäänlaiseen ryntäykseen kohti lavaa.

– Meillä on merkittävä määrä järjestysmiehiä, jotka laskevat henkilöt ja tarvittaessa puuttuvat, jos ihmiset alkavat pakkautua tietylle alueelle. Kyse on päivätapahtumasta, jossa ihmiset ovat selvin päin.

Ideapark on lisännyt myös käsidesipisteitä, jotka jäävät myöhemmin kauppakeskukseen. Jokaiselle konserttikävijälle on maskien lisäksi jaossa myös omat käsidesit.

Kauppakeskuksessa väkeä houkuttelevat Younghearted, Gasellit ja Elonkerjuu.

Lue seuraavaksi