Xamk suosittelee kasvomaskien käyttämistä kampuksillaan – korkeakoulussa aloittaa lähes 2000 uutta opiskelijaa

Maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa riittävä turvaväli ei toteudu.

kasvomaskit
Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu XAMK:in Kouvolan toimipiste.
Opiskelijoita ja henkilökuntaa ohjeistetaan esimerkiksi turvavälien pitämiseen, käsien pesuun ja desinfiointiin sekä kasvomaskien käyttöön.Antro Valo / Yle

Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu Xamk suosittelee kasvomaskien käyttämistä kampuksillaan.

Maskia suositellaan käytettävän tilanteissa, joissa turvaväli 1–2 metriä ei toteudu. Simulaatio- ja laboratoriotiloissa käytetään kertakäyttöisiä suu-nenäsuojia, jotka jaetaan tiloissa Xamkin toimesta.

Xamkissa otetaan huomioon myös muut koronan aiheuttaman poikkeustilanteen edellyttämät toimenpiteet ja suositukset. Opiskelijoita ja henkilökuntaa ohjeistetaan ja ohjataan esimerkiksi turvavälien pitämiseen, käsien pesuun ja desinfiointiin sekä kasvomaskien käyttöön.

Xamkissa aloitetaan syyslukukausi lähi- ja verkko-opetusta yhdistäen.

– Opetuksessa käytössämme on nyt hybridimalli. Aloittaville opiskelijoille on tärkeää tutustua toisiinsa ja Xamkiin, jotta he pääsevät hyvin alkuun opinnoissaan. Siksi he saapuvat kampuksille ja ryhmäytyminen toteutetaan luokka- tai ryhmäkohtaisesti ja käytetään mahdollisuuksien mukaan myös verkkotyökaluja, rehtori Heikki Saastamoinen kertoo tiedotteessa.

Lähes 2000 uutta tutkinto-opiskelijaa käynnistää opintonsa maanantaina 24.8. lähiopetuksessa Xamkin neljällä kampuksella Kotkassa, Kouvolassa, Mikkelissä ja Savonlinnassa. Uudet opiskelijat pääsevät aloittamaan korkeakoulu-uransa paikan päällä kampuksella, mutta osa orientaatiosta tapahtuu myös verkossa.

Jatkavat opiskelijat suorittavat teoriaopintoja etäopetuksessa 26.10. saakka. Simulaatio-, laboratorio- ja työpajaopinnot tehdään kampuksilla koronan edellyttämän turvallisuustoimet huomioiden.

Lue lisää: Kaakkois-Suomen korkeakoulut valmistautuvat palaamaan lähiopetukseen syyslukukauden alkaessa – varasuunnitelmia on silti pakko tehdä