Suolahden vaneritehtaalla kärähti, kun tehdasta käynnistettiin kesätauon jälkeen

Tehtaan koivuvaneripuolen lämmöntalteenoton laitteisto ylikuumeni torstai-iltana, mutta palo ei levinnyt laajemmalle.

Suolahti
palomiehiä Suolahden vaneritehtaalla
Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi torstai-iltana jälkisammutuksen varmistus Suolahden vaneritehtaalla.Jarkko Riikonen / Yle

Suolahden vaneritehtaan kattorakenteissa havaittu palon alku sai Keski-Suomen pelastuslaitoksen liikkeelle torstai-iltana. Tilanteesta selvittiin lähes säikähdyksellä, sillä roihu rajoittui lämmöntalteenottolaitteiston sisälle.

Tehtaan oma henkilöstö huolehti alkusammutuksesta ja esti palon leviämisen. Pelastuslaitoksen tehtäväksi jäi jälkisammutuksen valvonta, kertoo päivystävä palomestari Toni Jurmu.

Jurmun mukaan palo aiheutui koivuvaneripuolen lämmöntalteenottotornin ylikuumenemisesta. Näin voi käydä huoltoseisokkien jälkeen, kun laitteita käynnistetään uudelleen tauon jälkeen, palomestari Jurmu sanoo.

Suolahteen hälytettiin 15 pelastuslaitoksen yksikköä, mutta tehtävää vaneritehtaalla riitti vain kahdelle yksikölle. Palosta ei aiheutunut vahinkoa tehtaalle.

Jurmun mukaan tehtaan oma sammutustyö oli niin tehokasta, että pelastuslaitoksen tarvitsi jäädä paikalle vain joksikin aikaa varmistamaan, ettei laitteistopalosta jäänyt mitään kytemään.