1. yle.fi
  2. Uutiset

Vaasan jäähallissa asennetaan jo istuimia

Kilpa-areena valmistuu juuri ennen ensimmäistä liigapeliä.

jäähallit
Kyltit
Vaasan jäähallin eli Vaasan Sähkö Areenan remonttia on tehty pian kaksi vuotta.Terhi Varjonen/Yle

Vaasan jäähallin laajennus- ja remottityöt jatkuvat kiivaina. Tällä hetkellä kilpa-areenalla muun muassa asennetaan katsomon istuimia. Uudessa areenassa on istumapaikkoja noin 5000. Istumapaikkojen määrä kasvaa aiempaan verrattuna 800 paikkaa.

Työt ovat päässeet etenemään aikataulussaan, vaikka ihan valmiina halli ei ole kun ensimmäinen liigapeli pelataan. Liigakausi alkaa lokakuussa ja Vaasan Sportin ensimmäinen kotipeli pelataan kymmenes päivä.

Projektipäällikkö Joel Johansson Swecolta arvelee, että kilpa-areena valmistuu varsin lähellä tuota päivämäärää.

– Kyllä valmistuminen siihen aika lähelle menee ennen ensimmäistä ottelua. Jään tekoon täytyy varata reilu viikko, arvioi Johansson.

Loppuvuonna valmis

Uusi kilpa-areena ei ole kuitenkaan vielä silloin täysin valmis. Johanssonin mukaan kauden alun jälkeen hallissa jatketaan vielä töitä niin, että valmista on tämän vuoden lopussa.

Kustannusarvio laajennukselle ja remontille on reilu 17 miljoonaa euroa. Siinä on Johanssonin mukaan pysytty.

Valmistuttuaan Vaasassa on käytännössä neljä kaukaloa samassa rakennuksessa. Kilpa-areenaa käytetään myös erilaisten tapahtumien ja konserttien järjestämispaikkana.

Aiheesta aiemmin: Vaasan jäähallia puretaan, rakennetaan ja laajennetaan – "Kuukauden kuluttua laajennusosa näkyy jo moottoritielle"

Lue seuraavaksi