Hyppää sisältöön

Rovaniemen kaupunki hankkii maskit vähävaraisille

Kaupunki tiedottaa myöhemmin, mistä vähävaraisille tarkoitettuja maskeja voi noutaa.

Kohta maskeja pitäisi alkaa näkyä aiempaa enemmän myös Rovaniemellä. Kuva: Hilma Toivonen / Yle

Rovaniemen kaupunki valmistautuu hankkimaan kasvomaskeja vähävaraisille rovaniemeläisille. Kaupunki selvittää ensin maskien hankintaan liittyviä asioita kuten esimerkiksi sitä, kuinka paljon ja minkälaisia maskeja tarvitaan, mitä kautta ne ostetaan ja miten mahdollinen kilpailutus hoidetaan. Kaupunki kertoi asiasta torstaina illansuussa.

Rovaniemen kaupunki pyytää maskien jakeluun apua järjestöiltä. Kaupunki tiedottaa myöhemmin, mistä vähävaraisille tarkoitettuja maskeja voi noutaa.

Taustalla on hallituksen linjaus, jonka mukaan kunnat hankkivat maskit vähävaraisille.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) julkaisi torstaina suosituksen kasvomaskien käytöstä. Suositus koskee Rovaniemeä ja koko Lappia. THL suosittelee, että yli 15-vuotiaiden tulisi käyttää maskia muun muassa joukkoliikenteessä. Maskin pitäisi olla kasvoilla myös koronavirustestiin mennessä ja ennen testituloksen varmistumista, jos on välttämätöntä poistua kotoa.

Lisäksi maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa riskimaista Suomeen saapuvat matkustajat siirtyvät karanteeniin tai jos heillä on karanteenin aikana välttämätön syy liikkua kodin ulkopuolella.

Suosituksen mukaan maskia voi käyttää muissakin tilanteissa, joissa lähikontaktin välttäminen ei onnistu.

Työntekijöitään kaupunki tiedottaa maskiasiasta viimeistään ensi viikon alkupuolella.

Lue tuoreimmat tiedot Lapin koronatilanteesta tästä artikkelista.