1. yle.fi
  2. Uutiset

Jyväskylän sosiaali- ja terveydenhuolto aloitti säästöjen suunnittelun – "On selvää, että palvelutaso laskee"

Jyväskylän sosiaali- ja terveydenhuollon pitäisi ensi vuonna pyöriä 4,4 miljoonaa euroa nykyistä vähemmillä rahoilla.

menojen leikkaaminen
Lähihoitaja tiskaa kotona, 95 vuotias veteraani istuu keittiössä.
Kotihoidon asiakas Jyväskylässä. Kaupungin ensi vuoden yli 12 miljoonan euron säästökuurista kolmannes on jyvitetty sosiaali- ja terveydenhuollolle.Isto Janhunen / Yle

Jyväskylän sosiaali- ja terveydenhuollon lautakunta on aloittanut ensi vuoden budjetin valmistelun. Toimialalta vaaditaan ensi vuonna 4,4 miljoonan euron säästöjä, joiden alustava suunnittelu alkoi torstaina.

– On selvää, että palvelutaso tulee nykyisestä heikkenemään, toteaa sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Heidi Rentola tiedotteessa.

Rentolan mukaan lautakunnan yhteinen tavoite kuitenkin on, että kaikkein heikoimmassa asemassa olevien palveluista pidetään tulevaisuudessakin huoli ja lasten ja nuorten hyvinvointiin panostetaan.

Konkreettiset leikkaukset suunnitteluun syksyn aikana

Lautakunta ei torstain kokouksessaan vielä käsitellyt tarkkoja säästötoimenpiteitä tai eurotasoisia leikkauksia vaan kävi keskustelua niistä periaatteista, joilla säästöjä voidaan löytää.

Keinovalikoimassa ovat ainakin tilojen käytön tehostaminen, digitalisaation hyödyntäminen ja palveluiden päällekkäisyyksien karsiminen.

– Palvelutason leikkauksia tullaan käsittelemään lautakunnassa syksyn aikana, Rentola toteaa.

Kaupungin eri toimialoille ja liikelaitoksille on asetettu ensi vuodeksi yli 12 miljoonan euron säästötavoite.

Lue seuraavaksi