1. yle.fi
  2. Uutiset

Kainuun lentomotti uhkaa jo yritysten kaupankäyntiä – yrittäjien toimitusjohtaja: "Nyt eletään löyhässä hirressä"

Kajaanilaisen liikuntavälineitä valmistavan CSE Entertainmentin voimakas kasvu ulkomailla pysähtyi lentoliikennemotin vuoksi.

lentoliikenne
Kajaanin lentokenttä.
Kainuusta ei ole lennetty kohta puoleen vuoteen.Timo Sihvonen / Yle

Lentojen epävarma tilanne rassaa kainuulaisia yrittäjiä. Kainuusta ei ole lennetty kohta puoleen vuoteen.

Kainuun yrittäjien toimitusjohtaja Anu Tervonen sanoo, että tärkeintä olisi saada päätös asiassa, joka on venynyt luvattoman pitkään.

– Todellakin toivotaan vastauksia ja tietoa siitä, että lennot palautuvat. Nyt eletään löyhässä hirressä. Luottamuksen palauttaminen olisi ensiarvoisen tärkeää.

Tervonen kertoo, että osa yrityksistä on jopa harkinnut poistumista Kainuusta vaikeutuneiden lentoyhteyksien takia.

Kajaanilainen CSE Entertainment Oy valmistaa liikuntalaitteita, ja yritys on muutamassa vuodessa moninkertaistanut liikevaihtonsa juuri ulkomaankaupalla.

CSE Entertainment on joutunut pohtimaan jopa tuotannon siirtämistä pois Kajaanista, jos lentomotti jatkuu. Toimitusjohtaja Veli-Matti Nurkkalan mukaan yritys haluaisi kovasti tehdä töitä Kainuusta. Sekään ei ole poissuljettu, että työ tehdään jossain muualla.

– Jos tämä tilanne pitkittyy, niin meidän matkustusajat pitenevät ja kustannukset kasvavat. Työn teho ja laatu kärsivät, kertoo Nurkkala.

Finnair kertoo maakuntakenttien lentojen tulevaisuudesta aikaisintaan syyskuussa (siirryt toiseen palveluun) (Kainuun Sanomat). Liikenneministeri Timo Harakka (sd.) on ehdottanut työryhmän perustamista maakuntakenttien lentojen turvaamiseksi.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.

Lue seuraavaksi