1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Fortnite

Teknologiajätit poistivat huippusuositun Fortniten sovelluskaupoistaan – taistelu pelin tuottamista rahavirroista voi johtaa oikeuteen

Fortnitella on maailmanlaajuisesti 350 miljoonaa pelaajaa, kertoo The New York Times.

Fortnite-peli on miljoonien pelaajien suosiossa ympäri maailmaa. Kuva: AOP

Yhdysvaltalaiset teknologiayhtiöt Apple ja Google poistivat eilen torstaina huippusuositun Fortniten sovelluskaupoistaan, kertovat uutistoimistot.

Fortnite on amerikkalaisen peliyhtiö Epic Gamesin tietokone- ja kännykkäpeli. The New York Times -lehti arvioi (siirryt toiseen palveluun), että sillä on noin 350 miljoonaa pelaajaa maailmanlaajuisesti.

Teknologiajättien mukaan peli poistettiin alustoilta, koska yhtiö rikkoi sovelluskauppojen sopimusehtoja.

The New York Timesin mukaan tilanne oli kuplinut pinnan alla jo pidempään. Eilisen tapahtumia se kuvaa provokaatioksi.

Lehden mukaan Epic Games kannusti mobiilipelaajia käyttämään niin sanottuja suoria maksuja pelin sisällä sen sijaan, että maksut kulkisivat sovelluskauppojen kautta.

Fortnite on ilmainen peli, mutta sen sisällä voi ostaa pelin omaa valuuttaa, v-buckseja. Pelaaja voi ostaa valuutalla muun muassa erilaisia esineitä, kuten asuja.

Sovelluskaupat, tässä tapauksessa App Store ja Google Play, keräävät maksuista arviolta 30 prosenttia.

Epic Games on ottanut tilanteeseen kantaa voimakkain PR-keinoin. Esimerkiksi Twitterissä se on luonut parodiaversion tunnetun Applen mainoksen pohjalta.

Sisältöä ei voida näyttää

Ylen palveluissa voidaan näyttää sosiaalisessa mediassa julkaistuja sisältöjä. Tarkista evästeasetuksesi, jos haluat säätää sisältöjen näkymistä Ylen palveluissa. Tarkistamalla evästeasetuksesi voit vaikuttaa näkemääsi sisältöön sivuillamme.

Katso sisältö Twitterissä

Jos tviitti ei näy, voit katsoa sen täältä (siirryt toiseen palveluun).

Epic Games ryhtynyt oikeustoimiin

Peliyhtiö on kertonut ryhtyvänsä oikeustoimiin molempia teknologiayhtiöitä vastaan. Epic Games on arvioitu noin 17 miljardin dollarin arvoiseksi.

The New York Times arvioi, että panokset ovat kovat erityisesti Applen ja Epic Gamesin välillä, sillä Fortnite on yhä saatavilla android-laitteille.

Andoid-käyttäjien on nimittäin mahdollista ladata sovelluksia puhelimeen myös sovelluskaupan ulkopuolelta. Applen tuotteissa vastaava ei ole mahdollista.

Pelaajien kannalta tilanne tarkoittaa käytännössä sitä, että uusien pelaajien ei ole mahdollista ladata peliä Applen laitteisiin.

Lue myös:

JVG tähdittää vappua uuden teknologian avulla – mallia otettu Fortnite-pelistä

Linda Liukkaan kolumni: Fortnite on paikka, ei peli