Hämeenlinnan kelluvan ravintolan vuokrasopimus syntyy vihdoin – toimintaa jo ensi kesäksi?

Vuosia suunniteltu hanke Vanajaveden rantaan sisältää saunan, kahvila-ravintolan ja spa-altaita.

Yhtiön havainnekuvat ovat vielä alustavia, lopullisia materiaaleja ja toimintojen sijoitteluja suunnitellaan vielä. Toiminnoiksi on suunniteltu ravintolarakennuksen lisäksi saunaa ja spa-allasta sekä esiintymislavaa, joka mahdollistaa myös konsertit ja muut esiintymiset alueella. Kuva: Bluet Oy

Hämeenlinnan kelluvan ravintolan hanke on nytkähtämässä eteenpäin. Vuokrasopimus Vanajaveden rannasta ja vesialueesta on maanantaina kaupunginhallituksen hyväksyttävänä.

Vuokraa peritään konsulttiarvioiden keskiarvona 3 375 euroa vuodessa. Vuokra-aika alkaa allekirjoituksesta ja päättyy vuoden 2032 lopussa, jatkuen toistaiseksi voimassaolevana 6 kuukauden irtisanomisajalla.

Hanketta jo vuosia suunnitelleen Bluet Oy:n toimitusjohtaja Tytti Sirola ei vielä paljasta ravintolatoimintaa pyörittävän kotimaisen sijoittajaryhmän nimeä.

– Operaattorina olevan sijoittajakumppaniryhmittymän kanssa ollaan siinä pisteessä, että uskalletaan vuokrasopimus allekirjoittaa. He eivät ole vielä halunneet tulla kesällä julkisuuteen. Kesän aikana tarkempi operatiivinen ja konseptisuunnittelu ei ole juuri edennyt koronan takia. Tullaan syksymmällä sitten kunnolla esille, Sirola lupaa.

Tuleva rakennelma sijoittuu Vanajaveden kulmaukseen keskustan tuntumassa. Kuva: Bluet Oy

Toimintaa ensi kesäksi?

Kelluva laiturikokonaisuus sijoittuu Engelinrannan alueelle Vanajaveteen. Alueen kokonaispinta-ala on 1 150 neliömetriä. Aluehallintoviraston lupa rakentamiseen on olemassa. Kelluva laiturirakenne muodostuu betoniponttoneista, jotka ankkuroidaan paikalleen Vanajaveden pohjaan. Rakentaminen on tarkoitus tehdä vaiheittain. Sirolan mukaan kuitenkin jo ensi kesäksi, touko-kesäkuussa, on tavoitteena saada toimintaa käyntiin.

– Oleellista on luoda mukava, laadukas chillailupaikka, johon pääsee myös veneellä. Siihen tehdään lyhytaikaisia veneparkkeja ja perustoimintoina kahvila-ravintola, spa-altaita, saunaa ja muuta. Ensimmäinen vaihe eli pienempi setti ensi kesäksi ja seuraavaksi kesäksi isompi, se on meidän toiveemme, mutta operaattorista se on kiinni.

Vielä tässä vaiheessa hämeenlinnalaisilla on siis mahdollisuus myös esittää toiveita tulevasta.

– Olisi hauska saada palautteita tulevilta kävijöiltä, mitä sinne halutaan. Toiveita saa esittää, olemme niille ehdottomasti avoimia, kannustaa Sirola.