1. yle.fi
  2. Uutiset

Tornion pommin tutkinnassa otettiin kiinni neljä henkilöä – KRP kaipaa tietoja pienen punaisen auton liikkeistä

Torniossa räjähti reilu viikko sitten Rajavartiolaitoksen käytössä olleen auton alle sijoitettu pommi. Teon motiivia selvitetään.

räjähdykset
Aarnintien asukkaista moni kuuli keskiyöllä sattuneen räjähdyksen, ihmisiä kerrostalon pihalla
Tornion Putaalla räjähti pommi viime viikon tiistaina yöllä yhden aikaan.Juuso Stoor / Yle

Torniossa 4. elokuuta tapahtuneen räjähdyksen esitutkinta on edennyt. Poliisi on ottanut perjantaina 14. elokuuta Länsi-Lapin alueella kiinni neljä henkilöä, joiden osuutta tapahtumiin selvitetään.

Poliisi on myös löytänyt punaisen auton, joka nähtiin tapahtumapaikalla Aarnintiellä räjähdyksen aikaan. Auto on poliisin hallussa ja sen yhteyttä tapahtumiin tutkitaan. Autosta kaivataan edelleen havaintoja.

– Pienen punaisen auton liikkeistä Tornion ja Kemin välillä tapahtuman jälkeen kaivataan tietoa. Olemme myös kiinnostuneita tapahtumayönä Aarnintien ympäristössä nähdyistä henkilöistä ja heidän liikkeistään, sanoo tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi keskusrikospoliisista.

Torniossa räjähti yöllä Rajavartiolaitoksen vuokra-auton alle sijoitettu pommi – lähiasukas: "Kuului jäätävä pamaus, talojen välistä tuli savupilvi"

Tiistaiyönä noin kello 00.50 tapahtuneessa räjähdyksessä vaurioitui Volkswagen Transporter -pakettiauto, joka oli vuokrattu Rajavartiolaitoksen käyttöön. Räjähdystä tutkitaan edelleen räjähderikoksena ja tuhotyönä.

– KRP:n ja Lapin poliisilaitoksen esitutkinta jatkuu aktiivisena muun muassa kuulemisilla ja teknisellä tutkinnalla. Myös teon motiivia selvitetään edelleen, tutkinnanjohtaja Teemu Mäntyniemi kertoo.

Vihjeitä ja muita tietoja voi toimittaa Lapin poliisin sähköpostiin rta.lappi@poliisi.fi (siirryt toiseen palveluun) tai numeroon 0295 466 259.

Aiheesta aiemmin:

Tornion pommin tutkinnassa ei ratkaisevaa käännettä – poliisi on saanut kuvia asukkaiden omista valvontakameroista

Tornion pommin tutkintavastuu keskusrikospoliisille – alueen asukkaita pyydetään tarkastamaan omat turvakameransa

Poliisi: Tornion pommiin ei liity terroristista motiivia – Rajavartiolaitoksen käytössä olleen pakettiauton perä vaurioitui mutta henkilövahinkoja ei sattunut

Lue seuraavaksi