1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. korkeakoulut

Korkeakouluissa lähiopetukseen palataan tiukkojen koronaohjeiden kera – kampusten tilat käytössä vain puolittain

Pääsääntöisesti kampuksilla ei vaadita maskin käyttöä.

korkeakoulut
Street Cafe kahvila
Korkeakoulut toivovat, että ruuhkien välttämiseksi opiskelijat ja henkilökunta hyödyntäisivät kampusten kaikkia ravintoloita ja niiden take away -tarjontaa.Kare Lehtonen/Yle

Korkeakoulujen syyslukukausi alkaa tänään maanantaina Lappeenrannassa. Lähiopetukseen paluuta sävyttävät kuitenkin tiukat koronavirusohjeistukset.

LUT-yliopiston ja LAB-ammattikorkeakoulun kampukset aukeavat erityisjärjestelyin. Lappeenrannassa ja Lahdessa sijaitsevien kampusten tilat ovat käytössä vain puolittain.

Korkeakoulujen yhteisen tiedotteen mukaan luokkatiloissa on ohjeet tilan maksimikäyttömäärästä ja merkittynä paikat, jotka eivät ole käytössä.

Ohjeistus koskee esimerkiksi luokkia ja työtiloja. Koska tiloissa voi oleskella puolet vähemmän ihmisiä kuin normaalisti, kaikki opintojaksolle osallistuvat eivät välttämättä mahdu samaan luokkatilaan kerralla.

Siksi opiskelijat voivat seurata opetusta myös verkon välityksellä. Kampuksilla tapahtuva luento-opetus live-striimataan tai tallennetaan.

Tiedotteessa muistutetaan, että luokkatilojen väljyydestä huolehtiminen on opiskelijoiden vastuulla. Jos kaikki käytössä olevat tuolit ovat varattuja tunnin alkaessa, ylimääräisten opiskelijoiden tulee poistua luokasta.

Koulut tarjoavat maskit myös opiskelijoille

Pääsääntöisesti kampuksilla ei vaadita maskin käyttöä. Niissä opetustilanteissa, joissa turvavälejä ei voida noudattaa, opettajien ja opiskelijoiden tulee kuitenkin käyttää maskia.

Korkeakoulut tarjoavat näissä tilanteissa maskit myös opiskelijoille.

Esimerkiksi opetus, jossa tarvitaan laboratoriota ja muita erityisiä tiloja tai koneita ja laitteita, pyritään järjestämään kampuksella lähiopetuksena.

Korkeakoulujen henkilökunnan ja opiskelijoiden tulee noudattaa erityistä varovaisuutta ulkomaanmatkan jälkeen. Ulkomailta palatessaan heidän tulee työskennellä ja opiskella etänä kaksi viikkoa.

Varoaika koskee kaikista maista saapuneita henkilöitä.

Lue myös:Lappeenrannan korkeakouluissa palataan lähiopetukseen

Yle seuraa koronauutisia niin Suomessa kuin maailmalla. Lue ne tältä sivulta.

Etelä-Karjalaan liittyvät koronavirusuutiset löydät täältä.

Lue seuraavaksi