1. yle.fi
  2. Uutiset

Vähävaraisten maskijako aloitetaan Jyväskylässä maanantaina

Aluksi jaossa on kertakäyttömaskeja, mutta myöhemmin asukkaille jaetaan kangasmaskeja.

kasvomaskit
Ihmisen kasvoilla on nenän ja suun peittävä sininen hengityssuojain
Retu Liikanen / Yle

Jyväskylän kaupunki on varautunut tukemaan vähävaraisia asukkaita ja perheitä kasvomaskien hankkimisessa ja jakaa kasvomaskeja vähävaraisille asukkailleen. Muutoin asukkaat kustantavat ja hankkivat maskit itse.

Kasvomaskeja annetaan jakelupisteissä niille asukkaille, jotka niitä kysyvät, ja jotka kokevat, etteivät voi maskeja itse hankkia taloudellisen tilanteensa vuoksi.

Aluksi ihmisille jaetaan kertakäyttömaskeja, mutta myöhemmin asukkaille ruvetaan jakamaan kangasmaskeja.

Maskien tarpeen määrä arvioidaan yhdessä asukkaan kanssa: esimerkiksi, jos asukas kulkee linja-autolla opiskelemaan tai töihin viitenä päivänä viikossa, kertakäyttömaskien tarve on noin 15 maskia viikossa. Maskeja saa kerrallaan kahden viikon tarvetta varten. Maskien mukana asukas saa maskin kuvallisen käyttöohjeen.

Käytössä on useita noutopisteitä

Maskeja voi noutaa muun muassa Hannikaisenkadun sosiaaliasemalta ja terveysasemilta sekä yhteistyökumppaneiden toimipisteistä maanantaista 17.8. klo 14 alkaen, toimipisteiden normaaleina aukioloaikoina.

Koronatartuntojen määrän kasvaessa, Suomen hallitus ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitos antoivat eilen suosituksen kasvomaskien käyttämisestä muun muassa joukkoliikenteessä, koronatesteissä käytäessä ja muissa tilanteissa, joissa lähikontaktien välttäminen ei ole mahdollista.

Lisäksi Jyväskylän kaupunki suosittelee maskien käyttämistä joukkotapahtumissa, joissa on mukana useilta eri paikkakunnalta saapuneita ihmisiä eikä turvavälien säilyttämistä voida muuten varmistaa. Maskeja suositellaan käyttöön yli 15-vuotiaille.

Lue seuraavaksi