Turku varautuu seuraavaan Skopjen-lentoon – matkustajia tulossa arviolta 150

Lentoasemalla on käytössä nyt useampi testinottopaikka.

Turku
Matkustajia Turun lentoasemalla 11.8.2020.
Lentoaseman neuvonta- ja testauspisteen toimintamallia kehitetään saatujen kokemusten sekä palautteen perusteella. Arkistokuva. Yle

Pohjois-Makedonia Skopjesta Turkuun lauantaina saapuvan lennon matkustajille tehdään koronavirustesti ja heidät asetetaan tartuntatautilain mukaiseen karanteeniin. Toimintamalli on samanlainen kuin viime tiistaina saapuneen lennon matkustajien kohdalla.

Turun kaupunki kertoo tiedotteessaan, että karanteenipäätöksen tekee tartuntataudeista vastaava lääkäri. Matkustajia lennolla on tämän hetken tiedon mukaan noin 150. Mahdollinen positiivinen tulos ilmoitetaan testatuille puhelimitse.

Uusimpien ohjeiden mukaan henkilö voi karanteenipäätöksen saatuaan kulkea julkisella kulkuneuvolla kasvomaskia käyttäen välttämättömiin menoihin. Sellaisiksi katsotaan esimerkiksi lääkärikäynti tai siirtyminen lentokentältä suoraan kotiin karanteeniin.

Karanteenissa oleva henkilö ei saa mennä töihin, kouluun, varhaiskasvatukseen, kauppaan eikä muihin julkisiin tiloihin.

Tiedoteen mukaan lentoaseman neuvonta- ja testauspisteen toimintamallia kehitetään ja sujuvoitetaan koko ajan saatujen kokemusten sekä palautteen perusteella. Pisteessä on nyt useampi testinottopaikka.

Toiminnalla pyritään estämään laajemman epidemian siirtymistä Suomeen. Skopjesta tulleilla lennoilla todettiin viime lauantaina 26 ja tiistaina 5 tartuntaa.

Balkanin niemimaalla koronavirusepidemian tilanne on tällä hetkellä Euroopan huonoimpia.

Täältä voit lukea uusimmat tiedot koronasta Suomesta ja maailmalta.

Täältä voit lukea uusimmat uutiset koronatilanteesta Varsinais-Suomesta.

Tilaa uutiset koronaviruksesta

Saat Ylen tärkeimmät koronavirusuutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Siirry tilaamaan

Luotettavia koronauutisia nopeasti suoraan puhelimeesi

Lataa Yle.fi-sovellus