Hyppää sisältöön

Mel Gibsonin naamalla hunajaa myynyt chileläisyrittäjä joutui vaikeuksiin – vetoaa nyt somessa "bravehearteille" suunnatun hunajansa puolesta

Näyttelijän asianajajat uhkasivat pienyrittäjää oikeustoimilla, mikäli tämä ei vedä tuotettaan markkinoilta.

Mel Gibson voitti Oscarin vuoden 1995 elokuvastaan Braveheart – taipumaton. Kuva: AOP

Chileläinen hunajaa myyvä pienyrittäjä Yohanna Agurto keksi tuotteelleen nimeksi nokkelan sanaleikin: Miel Gibson.

Nimi on tietenkin viittaus maailmankuuluun näyttelijään Mel Gibsoniin, paitsi että miel tarkoittaa espanjaksi hunajaa.

Etikettiin tuli vielä Gibsonin naamakuva, joka on peräisin hänen klassikon maineessa olevasta elokuvastaan Braveheart – taipumaton (1995).

Hauskuus loppui, kun Agurto sai viime viikolla kirjeen Gibsonin asianajajilta. Siinä uhattiin ryhtyä oikeustoimiin, mikäli hän ei vedä näyttelijän kuvaa kantavaa tuotetta markkinoilta. Asiasta kertovat muun muassa BBC (siirryt toiseen palveluun) ja uutistoimisto Reuters.

– Valokuvan käyttämiseen tarvitaan lupa. Emme yritä estää ketään ansaitsemasta elantoaan, mutta tekijänoikeuksien vuoksi lupa täytyy hankkia asiaan kuuluvalla tavalla, sanoo asianajaja Leigh Brecheen Reutersille.

Hunajaa myyvä Yohanna Agurto taas kertoi Reutersille, että hän alkoi pakata ja myydä Etelä-Chilestä peräisin olevaa hunajaa kesäkuussa jäätyään koronaviruksen vuoksi työttömäksi.

Agurto on vedonnut Twitterissä suoraan Mel Gibsoniin perjantaina julkaisemallaan viestillä.

– Hyvä Mel Gibson, antaisitko meidän käyttää kuvaasi ja nimeäsi hunajassamme? Minä ja lapseni olisimme ikuisesti kiitollisia. Hunajamme on tarkoitettu ainoastaan rohkeasydämisille (brave hearts), Agurto kirjoittaa.

Julkaisu on kerännyt tuhansia tykkäyksiä ja kommentteja, mutta Gibson itse ei ole pyyntöön ainakaan vielä vastannut.

Lue lisää: