1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Kalevan kisat

Kolmoisvoitto tavoitteena Jyväskylään Kalevan kisojen miesten 110 metrin aidoissa

Jyväskylän Kenttäurheilijat odottaa Kalevan kisojen lauantaifinaaleista useita mitaleja.

Kalevan kisat
11o metrin aitajuoksija Elmo Lakka, JKU, vauhdissa.
Elmo Lakka on ennakkosuosikki Kalevan Kisojen 110 metrin aidoissa.Tomi Hänninen

Jyväskylän kenttäurheilijoilla on kovat odotukset mitalisateesta Kalevan kisojen lauantain loppukilpailuista.

Suurimmat toiveet lauantaina JKU:n mitaleille on asetettu miesten 110 metrin aitojen nelikolle Elmo Lakka, Ilari Manninen, Juuso Peltola ja Miska Sundberg. Nelikko on kauden tilastoissa viiden parhaan joukossa. Ainoa miesten väliin kiilannut on Kankaanpään Pyry Santahuhta.

110 metrin aitojen finaali juostaan Paavo Nurmi staduionilla Turussa kello 19.30.

Jyväskyläläisten ensimmäinen finaalijännitys on miesten 5 000 metrin juoksussa kello 17.15. JKU:n Eemil Helander tavoittelee mitalin kirkastusta, sillä viime vuonna hän juoksi SM-hopeaa.

Kello 17.20 jännitetään Sini Lällän suoritusta naisten korkeuhypyssä. Hän haastaa Ella Junnilan Tampereen Pyrinnöstä, Heta Tuurin Lahden Ahkerasta ja Jessica Kähärän Mikkelin Kilpa-Veikoista.

Kalevan kisojen lauantai huipentuu kello 20.35 ja 20.45 juostaviin naisten ja miesten 100 metrin finaaleihin. JKU:n Anniina Kortetmaa ja Lotta Kemppinen taistelevat mestaruudesta. Huippuaituri Nooralotta Neziri voi yllättää sadalla metrillä, sillä hän on pinkonut kärkiaikoja myös sileällä.

Miesten 100 metrillä ennätyskunnossa oleva JKU:n Viljami Kaasalainen haastaa ykkössuosikki Samuli Samuelssonin Ikaalisten Urheilijoista.

JKU on lähettänyt Turun kisoihin yhteensä 50 urheilijaa. Viime vuonna Lappeenrannan kisoissa JKU saavutti ennätyksensä kahmimalla yhdeksän mitalia. Tänä vuonna tavoitteena on pistää siitä paremmaksi Turussa.

Lue seuraavaksi