1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. liikenneonnettomuudet

Kolme nuorta kuoli ulosajossa Nokialla sunnuntaiyönä – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa törkeänä rattijuopumuksena

Yksi henkilö on toimitettu sairaalahoitoon. Rikoskomisario Markku Laakso ei kommentoi vielä onnettomuuden mahdollisia syitä.

Liikenneonnettomuudet
Ulosajon jälkiä
Onnettomuuspaikalla oli sunnuntaina aamulla vielä näkyvissä ulosajon jälkiä.Jarkko Vuolle / Yle

Kolme nuorta ihmistä on kuollut ulosajossa Nokialla sunnuntaiyönä. Yksi henkilö on toimitettu sairaalahoitoon.

Hätäkeskukseen ilmoitettiin Nokialla Porintiellä tapahtuneesta ulosajosta yhden aikaan yöllä. Sisä-Suomen poliisilaitoksen rikoskomisario Markku Laakso tarkentaa onnettomuuspaikan olevan valtatiellä 11, Nokian Lähdeniityn kaupunginosan kohdalla.

Hänen mukaansa tapahtumapaikan lähellä ei ole esimerkiksi risteysaluetta, joka olisi voinut olla osasyynä onnettomuuteen.

– Tällä hetkellä on tiedossa ajoneuvon tulleen Porin suunnasta. Auto on suistunut tieltä ja osunut puuhun vakavin seurauksin, Laakso sanoo.

Ulosajon jälkiä
Turma-ajoneuvon epäillään suistuneen tieltä ja törmänneen puuhun.Jarkko Vuolle / Yle

Tapaukseen ei tämän hetkisten tietojen mukaan epäillä liittyvän muita ajoneuvoja tai osallisia.

Laakso ei pysty vielä kommentoimaan onnettomuuden mahdollisia syitä. Tällä hetkellä poliisi tutkii asiaa törkeänä liikenneturvallisuuden vaarantamisena, kolmena kuolemantuottamuksena ja törkeänä rattijuopumuksena.

Laakson mukaan tutkinta etenee kuulemalla havaintoja tehneitä ihmisiä sekä tapahtumapaikan ja onnettomuudessa osallisena olleen ajoneuvon tutkintana.

Ulosajon jälkiä
Onnettomuuspaikalla oli sunnuntaina päivällä jäljellä jäänteitä turma-ajoneuvosta.Jarkko Vuolle / Yle
Kartta jossa ruksilla ulosajon paikka
Onnettomuuspaikka sijaitsee Nokialla valtatiellä 11, Lähdeniityn kaupunginosan kohdalla.Marja Väänänen / Yle

Mennyt kesä synkkä liikenneonnettomuuksien osalta

Kuluneen viikon loppupuolta on leimannut liikenneonnettomuuksien suma. Muun muassa torstaina Ikaalisissa yksi henkilö kuoli ja kolme loukkaantui henkilöauton ulosajossa. Kyydissä oli neljä 20-vuotiasta nuorta.

Perjantaiaamuna henkilöauto ajautui vastaantulijoiden kaistalle ja törmäsi ajoneuvoyhdistelmään Kirkkonummen ja Siuntion rajalla. Onnettomuudessa menehtyi henkilöauton kuljettaja.

Myöhemmin perjantaina poliisi tiedotti (siirryt toiseen palveluun) yhden menehtyneen liikennonnettomuudessa Espoon Soukassa. Moottoripyöräilijä kuoli henkilöauton kanssa sattuneessa kolarissa.

Lauantaina kolmen auton yhteentörmäys Muuramessa johti seitsemän henkilön kuljetukseen Keski-Suomen keskussairaalaan.

Mennyt kesä on ollut Suomessa kohtuullisen synkkä liikenneonnettomuuksien osalta. Koronavirus vaikutti keväällä huomattavasti liikennemääriin Suomessa varsinkin Etelä-Suomessa, mutta liikennevirtojen rauhoittuminen ei rauhoittanut tiekäyttäytymistä.

Lue lisää:

Tästä vuodesta on tulossa liikennekuolemien musta vuosi – Miksi liikenneturvallisuuden hyvä kehitys on hukattu muutamassa vuodessa?