1. yle.fi
  2. Uutiset

Helsinki tarjosi sunnuntaina koronavirustestausta Vuosaaren satamaan saapuneille, maanantaina avautuu neuvontapiste Länsisatamaan

Pisteitä avataan lähiaikoina myös Olympiaterminaaliin ja Katajanokan terminaaliin sekä Vuosaaren Hansaterminaaliin.

Koronavirusseulonta
Länsisataman terminaali 2
Helsinki avaa terveysneuvontapisteen Länsisataman terminaaliin maanantaina 17. elokuuta. Siellä ei tehdä koronavirustestausta, mutta sieltä voidaan ohjata edelleen testiin.Otso Ritonummi / Yle

Helsinki avaa maanantaina 17.8. terveysneuvontapisteen Länsisataman terminaaliin.

Kaupunki aikoo avata pisteet myös Olympiaterminaaliin, Katajanokan terminaaliin sekä Vuosaaren Hansaterminaaliin lähiaikoina.

Toistaiseksi terveysneuvontapisteissä ei ole koronavirustestausta, vaan niiden kautta matkustajat, joilla on koronavirukseen liittyviä oireita, ohjataan testiin Helsingissä sijaitseviin näytteenottopisteisiin.

Tänään sunnuntaina Helsingin kaupunki tarjosi terveysneuvontaa Vuosaaren satamassa.

Osa Saksasta Vuosaaren satamaan saapuneista matkustajista sai mahdollisuuden osallistua vapaaehtoiseen koronavirustestiin.

Mahdollisuutta testaukseen tarjottiin 65 autokunnalle, joissa oli yhteensä 127 matkustajaa. Näistä 46 otti vastaan testitarjouksen.

– Vielä ei ole tiedossa, oliko nyt testatuilla koronavirustartuntoja. Kerromme testituloksista heti kun ne valmistuvat, sanoo Helsingin kaupungin terveys- ja päihdepalvelujen johtaja Leena Turpeinen tiedotteessa.

Päivittäin Helsingin satamien kautta saapuu Suomeen noin 10 000 - 15 000 matkustajaa. Määrä on noin puolet viime vuoden vastaavaan aikaan verrattuna.

Terveysneuvontapisteiden toimintaa on valmisteltu Helsingin Sataman, varustamojen, Rajavartiolaitoksen, Tullin, HUSin, sosiaali- ja terveysministeriön sekä terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen kanssa.

– Toiminta on käynnistetty nopealla aikataululla. Tarkoituksena on löytää tehokkaimmat tavat ehkäistä tartuntojen leviämistä laivamatkustusliikenteen myötä niin, että sosiaali- ja terveydenhuollon rajallisia voimavaroja käytetään mahdollisimman viisaasti, Turpeinen lisää.

Lue seuraavaksi