Hyppää sisältöön

Poliisi vahvistaa Ylelle: Poikkeuksellinen paloittelusurma tapahtui moottoripyöräkerhon tiloissa Helsingin Metsälässä

Helsingin käräjäoikeus vangitsi elokuun alussa 12 henkilöä todennäköisin syin epäiltynä aikuisen miehen murhasta.

Tutkinnanjohtaja Jukka Larkio (oik.) istuntosalissa vangitsemisoikeudenkäyntien välissä Pasilan poliisitalolla Helsingissä lauantaina 1.8.. Kuva: Mikko Stig / Lehtikuva

Poliisi vahvistaa Ylelle, että heinäkuun lopussa tapahtunut paloittelusurma on tapahtunut Helsingissä Metsälässä sijaitsevan moottoripyöräkerho Apache MC:n tiloissa. Poliisin mukaan kyseessä on uudehko moottoripyöräkerho.

– Henkirikos on tapahtunut siellä, kertoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Jukka Larkio Helsingin poliisilaitokselta.

Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun) kertoi aiemmin alamaailman lähteiltä saatujen tietojen perusteella, että murhan tekopaikaksi epäillään kyseisen moottoripyöräkerhon tiloja. HS:n mukaan ainakin osalla henkirikoksesta epäillyistä on yhteyksiä kyseiseen kerhoon.

Epäilty murha tapahtui heinäkuun 28.–29. päivä. Poliisin mukaan uhrin ruumis oli paloiteltu, eli kyseessä on niin sanottu paloittelusurma.

Helsingin käräjäoikeus vangitsi elokuun alussa 12 ihmistä todennäköisin syin epäiltyinä aikuisen miehen murhasta. Epäillyistä kymmenen on miehiä ja kaksi naisia. Heistä vanhin on iältään 46-vuotias mies ja nuorin 22-vuotias nainen.

Lähes kaikilla epäillyillä on rikostausta. Osalla heistä on tuomioita muun muassa eri asteisista huumausaine- ja liikennerikoksista, ryöstöistä ja varkauksista.

Rikoksen esitutkinta on kesken, joten poliisi ei ole kommentoinut teon motiivia tai olosuhteita.

Henkirikos on poikkeuksellinen sen suuren epäiltyjen joukon, mutta myös julman tekotavan vuoksi. Syytteiden nostamisen määräpäivä jutussa on 8. lokakuuta.

Lisää aiheesta:

.
.