Hyppää sisältöön

Retkihaaste osui kultasuoneen: keskipohjalaiset innostuivat oman alueensa luontokohteista

Suosio näkyy niin metsissä kuin nettipalveluissakin.

Retkihaaste lähettää ihmisiä niin lintutorneihin kuin laavuille, halaamaan isoa kuusta tai melomaan Lestijoelle. Kuva: YLE / Petra Haavisto

Keski-Pohjanmaalla keväällä kehitetty retkihaaste näyttää osuneen kultasuoneen.

Matkailuyrittäjät ja ReittienKP-hanke kokosivat yhdessä 55 ehdotusta kokea alueen luontopolkuja, laavuja, järviä ja esimerkiksi hyppytorneja ja kertoa suorituksestaan sosiaalisessa mediassa. Idea oli vastaus koronan äkkiä kuivattamalle matkailulle.

Kaikki kohteet löytyvät Kosekin sivuilta (siirryt toiseen palveluun). Kohdetta klikkaamalla saa esiin karttanäkymän Outdooractive-sovelluksesta sekä esittelyn paikasta.

Karttapalvelun käyttö nelinkertaistui heti keväällä ja Keski-Pohjanmaan reittejä on käyty katsomassa tänä vuonna jo yli puoli miljoonaa kertaa. Asia menee eteenpäin myös ihmisten omien päivitysten kautta.

– Retkihaaste lähti heti valtavaan jakoon, ja ihmiset ovat olleet todella kiinnostuneita. Se antoi ihmisille lisäintoa lähteä tutustumaan omiin retkeilypaikkoihin, jotka ovat olleet monelle tuntemattomia, sanoo #ReittienKP-hankkeen projektipäällikkö Mari Keiski.

Nettisivuilla oli jo alussa tuhansia kävijöitä, ja Keiskin mukaan suosio näkyy myös konkreettisesti ulkona, missä liikkujien määrä on kasvanut selvästi.

– Ihmiset lähentyivät taas luontoa ja niitä elämyksiä lähdetään helpommin hakemaan.

Haaste lisää myös käyntejä matkailuyrittäjien luona, ja nämä ovatkin tehneet palveluja läheisille reiteilleen.

.
.