1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. ylinopeus

17-vuotiailla raskas kaasujalka Ylä-Lapissa: Toinen kaahasi 160 km/h satasen alueella ja toinen 142 km/h kahdeksankympin alueella

Toinen kuljettajista oli saanut ajokortin kolme päivää ennen tapahttumaa ja toinen oli saanut korttinsa takaisin vasta edellisen ajokiellon jälkeen.

Poliisi määräsi ajokieltoa viidelle ylinopeutta ajaneella kuljettajalle. Arkistokuva. Kuva: Petteri Bülow / Yle

Poliisi sai kiinni ylinopeutta ajaneita kuljettajia Ylä-Lapissa viikonvaihteessa. Lapin poliisilaitoksen partiot valvoivat liikennettä perjantaista maanantaihin.

Kaikkiaan virkavalta kirjoitti 112 sakkoa ja liikennevirhemaksua. Suurin osa rikkomuksista oli ylinopeuksia.

Poliisi kertoo tiedotteessaan tarkemmin kahdesta tuntuvaa ylinopeutta ajaneesta kuljettajasta. Molemmissa tapauksissa kuljettaja oli 17-vuotias inarilainen nuorimies. Toinen ajoi satasen nopeusrajoitusalueella 160 kilometriä tunnissa ja toinen kahdeksankympin nopeusrajoitusalueella 142 kilometriä tunnissa.

Molemmat olivat saaneet ajokortin ikäpoikkeusluvalla. Toinen kuljettajista oli saanut ajokortin kolme päivää ennen tapahtumaa ja toinen oli saanut korttinsa takaisin vasta edellisen ajokiellon jälkeen. Molemmat kuljettajat määrättiin ajokieltoon. Lisäksi kolme muuta kuljettajaa sai ajokieltoa ylinopeuksien vuoksi.

Ylinopeuksien lisäksi poliisi pysäytti katsastamattomia ja epäkuntoisia ajoneuvoja. Valvonnassa todettiin myös useita suuria ylikuormia henkilöautojen perässä olevissa venekuljetuksissa. Useissa perävaunu kuljetuksissa kuljettajalla ei riittänyt ajo-oikeus kyseisen yhdistelmän kuljettamiseen.