1. yle.fi
  2. Uutiset

Miten käy jo perittyjen harrastusmaksujen, jos korona keskeyttää jälleen toiminnan?

Urheiluseuroissa ja harrastusryhmissä mietitään toimintatapoja, kun uusi kausi on alkamassa.

harrastukset
KuPSin junioreita jalkapalloharjoituksissa.
Koronaviruksen leviäminen uudelleen voi aiheuttaa uusia rajoituksia etenkin joukkuelajien harjoitteluun. Arkistokuva.YLE / Mika Moksu

Harrastusryhmissä ja urheiluseuroissa mietitään parhaillaan, mitä tehdään, jos koronaviruksen leviäminen uudelleen keskeyttää harrastustoiminnan ennen aikojaan.

Eri yrityksillä ja seuroilla oli osallistumismaksujen palauttamisessa viime keväänä varsin erilaisia käytäntöjä. Nyt tilanteeseen halutaan varautua paremmin ja kertoa asiakkaille ajoissa, miten käy rahojen, jos toimintaa ei järjestetäkään tai se joudutaan keskeyttämään.

Esimerkiksi Kuopion kansalaisopiston kurssimaksujen kohtalo ratkeaa keskiviikkona, kun Kuopion hyvinvoinnin edistämisen lautakunta käsittelee asiaa kokouksessaan. Esityksen mukaan maksut olisi tarkoitus palauttaa asiakkaille, jos kurssit peruuntuvat.

Myös Kuopion Palloseurassa on jouduttu miettimään oikeaa toimintatapaa. Heillä osa maksuista palautettiin viime keväänä, mutta talvikauden toimintatavat ovat vielä pohdinnassa, kertoo junioripäällikkö Anssi Pellikka.

Lue seuraavaksi