1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikennekuolemat

Tampereen seudun ammattiopisto ja Ylöjärven lukio suruliputtavat kolmen nuoren hengen vaatineen kolarin vuoksi – kolaripaikalle tuotu kukkia ja kynttilöitä

Sunnuntain vastaisena yönä tapahtunut onnettomuus sattui Poriin vievällä valtatiellä Nokialla.

Lippu oli laskettu puolitankoon Ylöjärven lukiolla tiistaina. Kuva: Marko Melto / Yle

Tampereen seudun ammattiopisto Tredu ja Ylöjärven lukio suruliputtavat tänään Nokian kuolonkolarin vuoksi.

Lauantain ja sunnuntain välisenä yönä tapahtuneessa onnettomuudessa kuoli kolme nuorta. He opiskelivat Tredussa ja Ylöjärven lukiossa. Tredun opiskelijoille ja henkilöstölle tarjotaan tukea opiskeluterveydenhuollon ja työterveyden palveluissa.

Kolaripaikalle on tuotu paljon kukkia ja kynttilöitä. Kuva: Marko Melto / Yle

Kesän vakavat kolarit ovat herättäneet runsaasti huolta ja keskustelua. Liikenneturva peräänkuuluttaa perinteistä liikennekasvatusta. Liikenneturvan yhteyspäällikkö Marko Nieminen uskoo, että kotoa ja koulusta saatu kasvatus tulee tarpeeseen.

– Mehän ollaan kaikki ihmisiä ja tehdään virheitä, mutta kyllä koen todella tärkeänä liikennekasvatuksen. Sitä pitää tehdä kotona ja kaikkialla muuallakin. Jos saadaan muistijälki siitä, että kuinka täällä pitäisi liikkua, se voisi johtaa siihen, että tulevaisuudessa joku tapahtuma jäisi tapahtumatta, Nieminen sanoo.

Kolaripaikka on Nokialla, Tampereelta Poriin vievän valtatie 11:n varressa. Kuva: Marko Melto / Yle

Poliisi pyysi maanantaina lisävihjeitä ulosajosta. Uhrit tuntevia henkilöitä pyydettiin välittämään uhrien somepäivityksiä poliisille.

Lue lisää:

Kolme nuorta kuoli ulosajossa Nokialla – poliisi pyytää tietoja uhrien somepäivityksistä

Kolme nuorta kuoli ulosajossa Nokialla sunnuntaiyönä – poliisi tutkii tapahtunutta muun muassa törkeänä rattijuopumuksena