1. yle.fi
  2. Uutiset

20 sai syytteet laajassa dopingrikosvyyhdissä – vangittuna kaksi henkilöä, käsittely alkaa Lapin käräjäoikeudessa

Syytteet koskevat esimerkiksi törkeitä dopingrikoksia, huumausainerikoksia, lääkerikoksia, salakuljetusta ja törkeää rahanpesua.

rikokset
autossa tullin logo
Syytteitä on nostettu törkeistä dopingrikoksista, salakuljetuksesta, huumausainerikoksista, lääkerikoksista, törkeästä rahanpesusta, virkavelvollisuuden rikkomisesta, petoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.Marja Väänänen / Yle

Syyttäjä on nostanut syytteet 20:tä henkilöä vastaan isossa doping-, huume- ja lääkerikosjutussa.

Syyttäjän mukaan oikeudessa käsitellään dopingaineiden ja lääkevalmisteiden maahantuonti-, myynti- ja levitysorganisaation toimia vuosina 2017–2020. Suomeen tuotujen ja täällä levitettyjen dopingaineiden määrä on ollut merkittävä.

Syytteitä on nostettu törkeistä dopingrikoksista, salakuljetuksesta, huumausainerikoksista, lääkerikoksista, törkeästä rahanpesusta, virkavelvollisuuden rikkomisesta, petoksesta ja rekisterimerkintärikoksesta.

Lisäksi kaksi vastaajaa on saanut syytteen tutkinnan yhteydessä paljastuneista ampuma-aserikoksista.

Tällä hetkellä vangittuna on kaksi henkilöä. Osa vastaajista on kiistänyt syyllistyneensä syytteissä kuvattuihin rikoksiin.

Pääkäsittely aloitetaan Lapin käräjäoikeudessa 31. elokuuta. Syyttäjä arvioi oikeudenkäynnin kestävän noin neljä viikkoa.

Lue lisää

Lähes 100 000 dopingtablettia ja 20 litraa ampulleja: Tullin ja KRP:n tutkimaa isoa rikosvyyhtiä käsitellään Rovaniemellä

Lue seuraavaksi