1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Utsjoki

Utsjoella on todettu ensimmäinen koronavirustartunta – kyseessä sama tartunta, josta Inarin kunta tiedotti aiemmin

Utsjoen terveyskeskuksen, Dorvun, Aspan ja Seitakartanon tiloissa on toistaiseksi vierailukielto ja terveyskeskuksen potilasvastaanotot on peruttu.

Utsjoki
Ohcejohka dearvvašvuođaguovddáš
Kunnan ensimmäinen tartunta todettiin Utsjoen vuodeosaston potilaalla.Vesa Toppari / Yle

Utsjoen kunnassa on todettu positiivinen koronavirusnäyte. Kunnan ensimmäinen tartunta todettiin Utsjoen vuodeosaston potilaalla maanantai-iltana 17.8.2020.

Kyse on samasta tartunnasta, josta Inarin kunta tiedotti aiemmin tiistaina. Utsjoen vuodeosaston potilas on siirretty hoitoon Ivalon terveyskeskukseen.

Utsjoen kunta jäljittää parhaillaan tartuntaketjuja ja on jo tehnyt ensimmäiset karanteenipäätökset tapaukseen liittyen. Kunta ei ole vielä antanut arviota altistuneiden määrästä.

Utsjoen kunnan vastaava lääkäri Heidi Eriksen kertoo, että altistuneiden joukossa on vuodeosaston potilaita, hoitajia, muuta terveydenhuollon henkilökuntaa sekä mahdollisesti yksittäisiä ulkopuolisia henkilöitä.

– Lisätestien valmistuttua tiedämme vähän enemmän siitä, mistä tartunta on voinut tulla. Selvitämme asiaa, sanoo Eriksen.

Utsjoen terveyskeskuksen ja sen yhteydessä toimivien Dorvun, Aspan ja Seitakartanon tiloissa on toistaiseksi vierailukielto. Myös terveyskeskuksen potilasvastaanotot on peruttu tältä päivältä. Kunta ilmottaa jatkosta erikseen.

Utsjoen kunta kertoo tiedottavansa tapauksesta ja mahdollisista poikkeustoimista lisää myöhemmin.

Lue seuraavaksi