1. yle.fi
  2. Uutiset

Atte Jääskeläiselle syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta – "Kyseessä on liikenneonnettomuus, ja olen myöntänyt syyllisyyteni"

Asiasta ensin uutisoineen HS:n mukaan rikosten epäillään tapahtuneen viime vuonna Helsingissä.

Atte Jääskeläinen
Kuvassa on Atte Jääskeläinen.
Jääskeläinen nimitettiin elokuun alussa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajaksi. Kuva vuodelta 2017.Jarno Kuusinen / AOP

Opetus- ja kulttuuriministeriöön ylijohtajaksi nimitetty Atte Jääskeläinen on saanut syytteet liikenneturvallisuuden vaarantamisesta ja vammantuottamuksesta, kertoo Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Jääskeläinen vahvistaa tiedon STT:lle ja kommentoi asiaa lyhyesti.

– Kyseessä on liikenneonnettomuus, ja olen myöntänyt syyllisyyteni, Jääskeläinen sanoo.

STT ei ole vielä saanut asian julkisia tietoja Helsingin käräjäoikeudesta. HS:n mukaan rikosten epäillään tapahtuneen viime vuonna Helsingissä. Oikeudenkäynnissä on yksi asianomistaja, HS kertoo.

Ylijohtajavirka alkaa lokakuussa

Jääskeläinen nimitettiin elokuun alussa opetus- ja kulttuuriministeriön korkeakoulu- ja tiedepolitiikan osaston ylijohtajaksi. Määräaikainen virkasuhde alkaa lokakuun alussa ja kestää vuoden 2025 syyskuun loppuun.

Viime vuodet hän on toiminut muun muassa Lappeenrannan teknillisen yliopiston työelämäprofessorina.

Jääskeläinen erosi Yleisradion päätoimittajan tehtävästä toukokuussa 2017 Terrafameen ja silloiseen pääministeriin Juha Sipilään (kesk.) liittyvän kohun jälkeen. Jääskeläinen ehti toimia Ylen uutis- ja ajankohtaistoiminnan johtajana ja vastaavana päätoimittajana noin kymmenen vuotta.

Lue myös:

Ylen entinen päätoimittaja Atte Jääskeläinen aloittaa opetus- ja kulttuuriministeriön ylijohtajana

Lue seuraavaksi