Kemin kaupunginorkesterin lakkautusuhka on väistymässä – valtuusto ratkaisee keskiviikkona, saako toiminta jatkoaikaa

Kemin kaupunginhallitus esittää, että orkesterin toimintaan varataan ensi vuodeksi 75 000 euroa. 

Kemin kaupunginhallitus esittää, että nuorten orkesteritoiminta sisällytetään osaksi Kemin kaupungin orkesterin ja Kemi-Tornio musiikkiopiston toimintaan. Kuva: Henrietta Hassinen / Yle

Kemin kaupunginorkesterin lakkauttamisuhka on väistymässä.

Kemin kaupunginhallitus on päättänyt esittää valtuustolle, että orkesteri jatkaa ensi vuonna toimintaansa sopeutetulla määrärahalla. Orkesterin toiminnan rahoittamiseen ollaan varaamassa ensi vuodeksi 75 000 euroa. Tämän lisäksi orkesteri saisi toimintaansa myös valtionosuuksia.

Kaupunginhallitus esittää myös, että nuorten orkesteritoiminta sisällytetään osaksi Kemin kaupunginorkesterin ja Meri-Lapin musiikkiopiston toimintaan.

Esityksen mukaan neuvottelut nuorten orkesterikoulutuksen rahoittamisesta ja Meri-Lapin nuoriso-orkesterin perustamisesta käydään naapurikuntien kanssa lokakuun loppuun mennessä.

Kaupunginorkesterin intendentti Ville Mankkinen on tyytyväinen esitykseen.

– Tokihan valtuusto kokoontuu päättämään tästä asiasta lopullisesti keskiviikkona, että odotetaan kuitenkin siihen, Mankkinen jarruttelee.

Hän kuitenkin huomauttaa, että kaupunginhallituksen maanantainen esitys on pääpiirteittäin sama mitä orkesterin tukijat esittävät jo vuosi sitten.

– Sopeutetaan toimintaa ja kehitetään alueellista ja pedagogista toimintaa. Kuulostaa oikein hyvälle, Mankkinen mainitsee.