Kokkolan kaupunginjohtajalle täysi tuki hallitukselta – kaikkia epäasiallista kohtelua kokeneita taas kannustetaan nostamaan asia esiin

Henkilöstöä on kuultu työsuojeluvaltuutettujen kautta. Muita selvityksiä ei tällä erää tehdä.

Stina Mattilan työtä seurataan jatkossa säännöllisin kehityskeskusteluin. Kuva: Yle/Kalle Niskala

Kokkolan kaupunginjohtaja Stina Mattila saa kaupunginhallitukselta täyden luottamuksen.

Hallitus on kuullut henkilöstön edustajia työsuojeluvaltuutettujen kautta. Nämä toteavat, ettei heidän toimivaltuuksiaan tai mahdollisuutta niiden käyttöön ole rajoitettu.

Kuuleminen liittyy selvitystyöhön, jonka kaupunki käynnisti, kun joukko nimettömänä pysytteleviä henkilöitä väitti Keskipohjanmaa-lehdessä, että kaupunginjohtaja Mattila käyttäytyy epäasiallisesti ja jopa johtaa pelolla.

Muita selvityksiä tai kyselyitä ei henkilöstölle tässä vaiheessa tehdä. Hallitus seuraa tilannetta käymällä Mattilan kanssa sääännöllisesti kehityskeskusteluja.

Kaupunginhallitus toteaa tiedotteessaan, että Mattila on keskusteluissa osoittanut kykenevänsä hyvin arvioimaan toimintaansa.

Kaikkia epäasiallista käytöstä – kenen tahansa taholta – kannustetaan yhä nostamaan asia esille omassa organisaatiossaan tai tekemään asiasta ilmoituksen. Kaupunki lupaa prosessiin tukea ja muistuttaa, että epäasialliseen kohteluun pitää aina puuttua.

Lue myös: