Hyppää sisältöön

Oulujärven Ärjänsaaressa ennätyksellinen kesä – vuokramökkejä saa vielä odottaa

Kallela- ja Kivelä-vuokramökkien kunnostamiseen ei vielä ole löytynyt sopivaa urakoitsijaa.

Ärjänsaaren rannat ovat houkutelleet matkailijoita Kainuun ulkopuoleltakin. Kuva: Hanne Kinnunen / Yle

Kajaanin Ärjänsaaressa on ollut tänä kesänä ennätysmäärä kävijöitä. Kävijöitä on tullut saareen paljon myös Kainuun ulkopuolelta, kertoo Metsähallituksen luontopalvelujen projektipäällikkö Anni Koskela.

– Ihmiset on olleet ihan haltioituneena, että Suomestakin löytyy tällaisia rantalomakohteita mitä moni ajattelee löytävänsä vain ulkomailta. Ihmiset on tykänneet, että Ärjästä löytyy jokaiselle jotakin ja ovat olleet ehkä vähän yllättyneitäkin, että mitä kaikkea siellä voi tehdä.

Ärjän saarta on kehitetty viime vuosina varsinkin päiväretkeilyn tarpeisiin. Tänä kesänä on panostettu muun muassa maasto-opasteisiin, tulipaikkoihin ja uuteen puuliiteriin.

Paljon toivottujen vuokramökkien remontointi on kuitenkin viivästynyt, sillä sopivaa urakoitsijaa ei ole vielä löytynyt. Kallela- ja Kivelä -mökkien remonteille ei ensimmäisellä kilpailutuksella löytynyt urakoitsijaa. Uusi kilpailutus on tulossa syksyllä.

– On tässä vaiheessa vaikea sanoa, missä vaiheessa mökkejä päästään vuokraamaan, koska se riippuu siitä miten saadaan urakoitsija. Mutta ei näillä näkymin vielä ensi kesänä, Koskela toteaa.

Lisää Kainuun uutisia Yle Areenassa: kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.

Katso tästä uusimmat koronavirukseen liittyvät tiedot Kainuusta.