Tässä ovat Instagramin suosituimmat suomalaiset – ykköseksi kiilanneella Joalin Loukamaalla on melkein kolme miljoonaa seuraajaa

Kärjessä on myös formulakuskeja, kurdiaktivisti, luontokuvaaja ja alaston joogaaja.

Joalin Loukamaa on mukana Now United -bändissä, johon on koottu nuoria eri puolilta maailmaa. Kuva: Now United

1. Joalin Loukamaa

@_joalin, seuraajia 2 806 000

Kuva: Kaisa Kirves / Yle

Kuka? Sitä kysyy moni suomalainen, mutta tanssija-laulaja-malli Joalin Loukamaa onkin tunnetumpi ulkomailla kuin toisessa kotimaassaan. Now United -bändin jäsenenä hän on kahminut lähes kolme miljoonaa IG-seuraajaa. Määrä on kymmenkertaistunut viime vuoden maaliskuusta, jolloin Yle kertoi hänen tarinansa. Loukamaa on mukana tulevalla Selviytyjät-kaudella, joten pian hänet tunnetaan Suomessakin paremmin.

2. Kimi Räikkönen

@kimimatiasraikkonen, seuraajia 1 952 000

Kuva: AFP

Jäämies ei esittelyjä kaipaa. Oli pitkään tunnetuin suomalainen instassa, kunnes Loukamaa kiilasi ohi.

3. Helly Luv

@hellyluv, seuraajia 1 720 000

Kuva: Gailan Haji / EPA

Helly Luviin pätee sama kuin Loukamaahan: hän on kuuluisampi maailmalla kuin Suomessa. Lahdessa varttunut kurdi asuu Kurdistanissa ja on tunnettu niin näyttelijänä kuin laulajana. Hän on saanut terroristijärjestö Isisin vihat päälleen kurdinationalistisilla pop-kappaleillaan ja länsimaisella ulkoasullaan.

4. Valtteri Bottas

@valtteribottas, seuraajia 1 676 000

Kuva: Bryn Lennon / AFP

Formulakuski Valtteri Bottas on julkaissut IG:ssä kuusi kertaa niin paljon kuvia kuin Kimi Räikkönen, mutta seuraajamäärässä hän ei ole päässyt ihan yhtä koviin lukemiin.

5. Konsta Punkka

@kpunkka, seuraajia 1 343 000

Kuva: Antti Haanpää / Yle

Oravakuiskaajana tunnettu luontokuvaaja Konsta Punkka on saanut faneja ympäri maailman ilmeikkäiden eläinkuviensa ansiosta. Hän keskittyy kuvaamaan erityisesti suomalaisia eläimiä, kuten kettuja, karhuja ja susia, mutta välillä hän reissaa muillakin mantereilla.

6. Heikala

@heikala, seuraajia 1 269 000

Kuva: @heikala

Heikala on kuvataitelija, joka on saanut innoitusta suomalaisten lastenkirjojen kuvituksista ja japanilaisesta animesta. Hänkin on tunnetumpi maailmalla kuin kotimaassaan.

7. Nude Yoga Girl

@nude_yogagirl, seuraajia 1 246 000

Nude Yoga Girl joogaa alastomana niin Lapin luonnossa kuin Hollywood-kyltin alla Los Angelesissa. Hän on kannustanut myös muita joogaajia postaamaan itsestään kuvia synnyinasussaan.

8. Ida Jemina

@idajemina, seuraajia 735 000

Kuva: @idajemina

Ida Jemina on fitnessurheilija, valmentaja ja bloggaaja. Hänen treeni- ja hyvinvointivinkkejään seurataan ympäri maailman.

9. Jukka Hildén

@jukkadudeson, seuraajia 553 000

Kuva: Atte Kajova / AOP

Duudsoneiden Jukka Hildénillä on yli puoli miljoonaa seuraajaa. Matkaa on vielä paljon vaimonsa eli Chachi Gonzalesin lukuihin – tällä kun on IG:ssä 1,7 miljoonaa fania.

10. Samu Haber

@hapahaber, seuraajia 535 000

Kuva: Nelli Kenttä / Yle

Sunrise Avenuen laulajalla ja lauluntekijällä Samu Haberilla on ollut aina paljon faneja maailmalla, varsinkin Saksassa.

Listauksen lähteenä on käytetty Bransome.fi:n tilastoja (siirryt toiseen palveluun).

KORJAUS 28.8.2020 klo 12:44: Jukka Hilden on naimisissa Chachi Gonzalesin kanssa, ei pelkästään kihloissa.