Hyppää sisältöön

Verottaja hakee Seinäjoen Duudsonparkia konkurssiin

Verottaja hakee Seinäjoen Duudsonit Activity Parkia konkurssiin verovelkojen takia. Uusi yrittäjä jatkaa toimintaa Ideaparkin tiloissa.

Seinäjoella avattiin ensimmäinen Duudsonit Activity Park vuonna 2014. Se muutti Ideaparkiin vuonna 2019. (Arkistokuva). Kuva: Jussi Mustikkamaa/Yle

Verottaja hakee Seinäjoen Duudsonit Activity Parkia konkurssiin verovelkojen takia.

Verohallinnon maanantaina Etelä-Pohjanmaan käräjäoikeuteen toimittaman hakemuksen mukaan Seinäjoki Activity Park Oy:llä on velkoja lähes 280 000 euroa.

Verottaja katsoo, että yhtiö on kykenemätön maksamaan velkojaan muutoin kuin tilapäisesti. Hekemusta verottaja perustelee verovelan suurella määrällä ja suhteellisen vähillä maksuilla.

Velallisella on noin kaksi viikkoa aikaa antaa lausuntonsa ja maksaa velka tai vaihtoehtoisesti sopia verovelalle maksusuunnitelma.

Puiston yrittäjä Jani Karvonen sanoo, että koronakriisi kaatui Seinäjoen puiston kohtaloksi. Maksuhäiriömerkintöjen takia yritys ei ole esimerkiksi saanut koronatukea, johon sillä muuten olisi ollut oikeus.

– Kun korona tuli, liikevaihto putosi kuusinumeroisista luvuista nollille. Olihan se aikamoinen järkytys ja shokki, Karvonen kommentoi.

Hänen mukaansa korona tuli pahaan aikaan, sillä kassa oli jo valmiiksi tiukilla tehtyjen investointien takia.

Kaikki puistot jatkavat, myös Espoo ja Tornio

Seinäjoen Duudsonit Activity Park muutti viime syksynä Kapernaumin teollisuusalueelta uuteen Ideaparkiin. Puisto oli ensimmäinen Duudsonien brändiä hyödyntävä teemapuisto ja se avattiin Seinäjoella jo vuonna 2014.

Myöhemmin toiminta on laajentunut myös Espooseen ja Tornioon.

Ideapark irtisanoi Seinäjoen puiston vuokrasopimuksen kesällä. Sen jälkeen toimintaa on tiloissa jatkanut uusi yrittäjä, Lakeus Park Oy. Karvosen mukaan uusi yrittäjä on luvannut toimittaa asiakkalille esimerkiksi kaikki aiemmin ostetut lahja- ja kausikortit.

Kavonen jatkaa uusien yrittäjien kanssa Espoon puiston johdossa. Tornion puiston toiminnasta vastaa niin ikään oma yrittäjänsä. Kaikkien toiminta jatkuu, kuten tähänkin asti.

– Jokainen puisto on oma yhtiönsä. Olemme vain saman brändin alla, Karvonen sanoo.

– Keskitämme omat voimavaramme Espoon kuvioon. Pyrimme tekemään kaikkemme, että siellä toiminta jatkuisi.

Espoossa valonpilkahduksia tuo se, että kilpailijoita on poistunut markkinoilta, Karvonen sanoo.

.
.