1. yle.fi
  2. Uutiset

Pohjantien Oulujoen-silloista ensimmäisen uusinta on viittä vaille valmis – ajokunnossa silta on perjantaina

Siltatyömaan kohdalla on edelleen nopeusrajoitus 50 km/h.

sillat
Oulujoen ylittävän uuden moottoritiesillan valuutyö toukokuussa 2020.
Oulujoen ylittävät sillat uusitaan. Työ valmistuu ensi kesänä. Arkistokuva.Risto Degerman / Yle

Ensimmäinen Oulujoen ylittävistä Pohjantien uusittavista silloista valmistuu.

Silloista ensimmäisenä uusittavaa itäisempää siltaa viimeistellään nyt. Valmistumisen jälkeen liikenne siirretään uusitulle sillalle.

Tämän jälkeen työt käynnistyvät läntisemmän alavirran sillan uusimisella. Sillan alittava veneilyliikenteen aukko on suljettu purkutöitä ja uuden sillan rakentamista varten.

Liikennejärjestelyt sillan kohdalla muuttuvat perjantain vastaisena yönä. Tuolloin Nelostien pohjoiseen suuntaan ajava liikenne ohjataan uudelle sillalle.

Etelän suuntaan ajava liikenne puolestaan ohjataan uudelle sillalle ensi viikolla, alustavien suunnitelmien mukaan tiistain ja keskiviikon välisenä yönä.

– Liikennemäärät tällä kohdin Nelostiellä ovat suuret. Nopeusrajoitus siltatyömaalla on jatkossakin 50 km/h , muistuttaa Väyläviraston projektipäällikkö Jukka Päkkilä.

Uusi silta on aiempaa leveämpi, joten ajokaistoille on enemmän tilaa. Nyt valmistuvalla uudella sillalla ei enää ole raskaan liikenteen painorajoituksia.

Alavirran puoleinen silta tulee olemaan valmistuessaan mitoiltaan ja ulkonäöltään nyt valmistunutta siltaa vastaava. Silta ja koko urakka valmistuu kesällä 2021.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi