Hyppää sisältöön

Turkuun tuli useita uusia koronan kantajia Pohjois-Makedoniasta – Turun kaupunki määräsi tartunnan kantajat karanteeniin

Skopjesta tulleista kaikissa testatuissa koneissa on ollut tartuntoja. Tähän mennessä testeissä on löydetty 60 koronan kantajaa.

Turun ja Pohjois-Makedonian Skopjen välillä lentävä Wizz Airin matkustajakone kuvattiin Turun lentoasemalla 11. elokuuta. Kuva: Jussi Nukari / Lehtikuva

Pohjois-Makedoniasta Skopjesta on tullut Turkuun 17 uutta koronaviruksen kantajaa.

Tiistain lennolla Skopjesta oli 127 matkustajaa, joista 113 testattiin.

Turun kaupunki kertoo, että kaikki on määrätty tartuntalain mukaiseen karanteeniin. Karanteenipäätökset teki Turun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri.

Muun muassa Turun kaupungin ja alueen sairaanhoitopiirin yli viikon jatkuneissa tehotarkastuksissa on löytynyt nyt neljältä lennolta yhteensä 60 koronan kantajaa. Tartuntoja on todettu aikaisemmin 8. päivän lennolla 26, 11. päivän lennolla 5 ja 15. lennolla 12 tartuntaa.

Skopje sijaitsee Pohjois-Makedoniassa, joka on luokiteltu Suomessa koronatilanteen takia korkean riskin maaksi. Turkuun tulevien matkustajien testaamisella ja karanteeneilla pyritään estämään laajemman epidemian siirtymistä Suomeen. Lennoilla tartunnan saaneita on löytynyt ainakin Pohjanmaalta.

Skopjen lentojen keskeytystä mietitään parhaillaan virkamiestyönä liikenteen turvallisuusvirasto Traficomissa. Liikenne- ja viestintäministeri Timo Harakka (sd.) toivoisi, että lennot saataisiin keskeytettyä viikon sisällä.

Lue myös: