1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. siirtolaisuus

Ainakin 45 kuoli siirtolaisaluksen haaksirikossa Libyassa – joukossa viisi lasta

YK:n mukaan kyseessä on tuhoisin turma alueella tänä vuonna.

siirtolaisuus
Kuvassa on vene täynnä siirtolaisia Välimerellä.
Siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita Libyan rannikolla. Arkistokuva on vuoden 2019 elokuulta. Hannah Wallace Bowman / EPA

Pakolaisia ja siirtolaisia kuljettanut alus on haaksirikkoutunut tuhoisin seurauksin Zuwaran kaupungin edustalla Libyassa, kertoo YK.

YK:n mukaan turmassa on kuollut ainakin 45 ihmistä, heidän joukossaan viisi lasta. Paikalliset kalastajat onnistuivat pelastamaan merestä 37 uhria. Aluksella oli yli 80 matkustajaa.

Turma sattui, kun aluksen moottori räjähti.

Keskiviikkona sattuneesta turmasta selvinneet ovat BBC:n (siirryt toiseen palveluun) mukaan pääosin Senegalista, Malista, Tšadista ja Ghanasta. Selviytyneet otettiin kiinni maihinnousun jälkeen.

YK:n alaisen UNHCR-pakolaisjärjestön mukaan (siirryt toiseen palveluun) kyseessä on vakavin turma alueella tänä vuonna. Järjestö vaatii etsintä- ja pelastustoimien lisäämistä Välimerellä vastaavien turmien estämiseksi.

Tänä vuonna ainakin yli 300 ihmistä on kuollut yrittäessään Libyasta meriteitse Eurooppaan, kirjoittaa BBC. Todellisin kuolinlukumäärän uskotaan olevan huomattavasti suurempi.

Lue seuraavaksi