Oulussa on kehitetty uutta mallia hävikkiruoan hyödyntämiseen entistä laajemmin.
Tavoitteena on saada ylijäämäruoka ja -elintarvikkeet keskitetysti talteen ja hyödyntää ruoka-apuna. Oulussa hyödyksi on laskettu noin miljoona euroa vuodessa.
Tuotteiden keruu tapahtuisi keskitetysti kaupoista, tukuista ja muilta lahjoittajilta. Myös jatkotoimitukset ruoka-apua tarjoaville tahoille järjestettäisiin kootusti useiden yksittäisten sopimusten sijaan.
Näin myös kylmäketjujen katkeamattomuus voitaisiin paremmin varmistaa. Suunnitelmat eivät kuitenkaan koske lämpimän ruoan keruuta, todetaan Diakonia-ammattikorkeakoulun ja Oulun diakonissalaitoksen raportissa. Mukana hankkeessa ovat olleet myös Oulun kaupunki ja evankelisluterilainen seurakunta.
Tästä jutusta voit lukea tuoreimmat tiedot koronavirustilanteesta Pohjois-Pohjanmaalla.
Lisää Pohjois-Pohjanmaan uutisia Yle Areenassa. Kuuntele, katsele ja lue mitä lähelläsi tapahtuu.