1. yle.fi
  2. Uutiset

Vuosaaren satamassa järjestettiin vapaaehtoinen koronatesti, johon osallistui noin 50 matkustajaa: yhtään tartuntaa ei ilmennyt

Vapaaehtoista korontatestiä tarjottiin sunnuntaina Saksasta saapuneille matkustajille.

Vuosaaren satama
Vuosaaren satama
Helsingin satamien kautta kulkee päivittäin jopa kymmenentuhatta matkustajaa. Kuvan alukset eivät liity sunnuntain vapaaehtoiseen koronatestaukseen.Petteri Sopanen / Yle

Sunnuntaina 16. elokuuta Saksasta Vuosaaren satamaan saapuneille matkustajille tarjotuista vapaaehtoisista koronatesteistä ei ilmennyt yhtään positiivista tartuntaa.

Asiasta tiedottaa Helsingin kaupunki (siirryt toiseen palveluun).

Testausta tarjottiin 65 autokannalle, joissa oli yhteensä 127 matkustajaa. Automatkustajista 46 ja 8 muuta laivamatkustajaa meni koronatestiin.

Testaukseen sai osallistua, vaikka ei olisi ollut oireita. Näytteidenotosta vastasi HUSLAB, minkä lisäksi Helsingin kaupunki antoi paikalla terveysneuvontaa.

Helsingin terveys- ja päihdepalvelujen johtajan Leena Turpeisen mukaan neuvonta ja näytteenotto sujuivat Vuosaaressa hyvin.

– On todennäköistä, että vastaavia testauksia toteutetaan jatkossakin eri satamissa ja eri laivareiteillä, Turpeinen toteaa kaupungin tiedotteessa.

Helsingin satamien kautta kulkee tällä hetkellä noin 10 000–15 000 matkustajaa päivittäin. Heistä valtaosa on joko Suomesta tai risteilymatkustajia Baltian maista.

Helsinki on käynnistänyt maanantaina terveysneuvontapisteen myös Länsisatamaan.

Lue seuraavaksi