1. yle.fi
  2. Uutiset

Savo saa oman esports-organisaation: tavoitteena kilpailla Suomen kärjessä

Organisaation perustaa kolme savolaista urheiluseuraa.

e-urheilu
E-peliareena hallissa.
Savon uuden e-urheiluorganisaation ensimmäinen joukkuekiinnitys julkistetaan perjantaina. Kuvassa Dota 2:n The International -turnaus vuonna 2018. Otto Luukanen

Kolme savolaista urheiluseuraa perustaa Savoon e-urheiluorganisaation.

Sawo Esports -nimisessä organisaatiossa ovat mukana KuPS, KalPa ja Iisalmen Peli-Karhut.

Sawo Esports kertoo, että tarkoituksena on rakentaa e-urheiluorganisaatio, joka kilpailee Suomen kärjessä useassa eri pelissä. Ammattimaisen pelaamisen lisäksi juniori- ja nuorisotoiminta tulee olemaan tärkeä osa toimintaa.

Sawo Esportsin managerina aloittaa Arttu Hämäläinen, joka on selostanut e-urheilua muun muassa Ylellä. Hän selosti esimerkiksi Dota 2:n MM-finaalin vuonna 2019.

Sawo Esportsin mukaan ensimmäinen joukkuekiinnitys julkistetaan huomenna perjantaina 21. elokuuta.

Korjattu 20.8. klo 12.31: Toisin kuin uutisessa aiemmin kerrottiin, Savo Volley ei ole mukana organisaatiossa. Mukana ovat KuPS, KalPa ja Iisalmen Peli-Karhut.

Lue lisää:

Paljonko pelaamisella tienaa ja missä pelissä? Lue 9 vastausta e-urheilusta

PUBG-tähti Joona "NOOKIE" Närvänen on nähnyt e-urheilun nurjan puolen potkuineen ja palkkakiistoineen – "Olen kai poikkeuksellisen hyvä löytämään huonoja organisaatioita"

Tiimikavereina Fernando Alonso ja Rubens Barrichello, tavoitteena virtuaalinen Le Mans -voitto – rovaniemeläinen Olli Pahkala: "Kaikesta näkyy, miksi kavereilla on tuollaiset ansioluettelot"

Lue seuraavaksi