1. yle.fi
  2. Uutiset

Sodankylässä lähetettiin koululuokka kotiin koronaepäilyn takia – kunnan mukaan kyse oli väärästä hälytyksestä

Sodankylässä ei ole tällä hetkellä yhtään positiivista koronatapausta, ja kunnan mukaan ei ole syytä ylireagoida asiaan.

Sodankylä
En person i skyddsutrustning håller coronatestningsredskap i handen.
Sodankylän Tähtikunnan koulun yksi koululuokka lähetettiin torstaina kotiin kesken koulupäivän, kun opettaja sai kuulla oppilaan lähipiirin positiivisesta koronatestituloksesta.Lehtikuva

Sodankylän Tähtikunnan koulun yksi koululuokka lähetettiin torstaina kotiin kesken koulupäivän, kun opettaja sai kuulla oppilaan lähipiirin positiivisesta koronatestituloksesta. Tieto osoittautui kuitenkin vääräksi.

Kunnan mukaan kyse oli vain koronaepäilystä eikä tällä hetkellä Sodankylässä ole mitään tarvetta toimenpiteille.

Huhun taustalla on ollut yksi oireileva henkilö, joka on käynyt koronatestissä kunnan infektiovastaanoton antamien ohjeiden mukaisesti ja odottaa nyt testin tulosta.

Koronatestiin ohjataan kaikki lievästikin oireilevat kuntalaiset. Sodankylän infektiovastaanotolla tehdään noin 40–60 koronatestiä päivässä.

Eristykseen turvaudutaan vasta positiivisen testituloksen vuoksi

Koronaepäilyn ja testissä käymisen vuoksi ei tarvitse turvautua oireilevan henkilön lähipiirin eristykseen esimerkiksi työpaikalla, koulussa tai päiväkodissa.

Siihen turvaudutaan vasta laboratoriossa varmistetun positiivisen testituloksen jälkeen ja vain niiden henkilöiden kohdalla, jotka ovat olleet suoraan tekemisissä koronatartunnan saaneen ihmisten kanssa.

Eristyksestä päättää aina kunnan infektiolääkäri, joka on Sodankylässä Minna Jokinen.

Lue seuraavaksi