1. yle.fi
  2. Uutiset

Oulussa on todettu koronavirustartunta, jonka kantaja oli perjantaina illalla ja lauantaina yöllä kahdessa oululaisravintolassa

Grill it- ja Amarillo-ravintoloissa vierailleita pyydetään seuraamaan oireita.

Oulu
Uutisvahdin läheltä-listan markkinointikuva, jossa kartta
Yle

Oulussa on todettu koronavirustartunta henkilöllä, joka on viettänyt viime perjantai-iltana ja -yönä aikaa kahdessa oululaisravintolassa.

Henkilö on vieraillut ravintoloissa Grill it! ja Amarillo perjantaina 14.8 klo 18.00 – lauantaina 15.8 klo 02.00. Lähikontaktit on tavoitettu ja asetettu karanteeniin.

Samaan aikaan ravintoloissa vierailleita pyydetään seuraamaan oireitaan, joita koronavirustartunnassa voivat olla kuume, yskä, kurkkukipu, hengenahdistus, nuha, lihaskivut ja mukana voi olla vatsaoireita, pahoinvointia tai ripuli.

Jos oireita ilmenee, on syytä hakeutua välittömästi näytteenottoon.

Tartunnan riski on vähäinen, eikä muilla asiakkailla tai henkilökunnalla ole tarvetta jäädä karanteeniin.

– Muita asiakkaita ja henkilökuntaa ei lasketa lähikontaktiksi, joten ihan normaalisti voi mennä esimerkiksi töihin ja kouluun, jos oireita ei ilmene, kertoo Oulun kaupungin tartuntataudeista vastaava lääkäri Jarkko Huusko.

Oulun kaupungin tartuntatautiviranomaiset haluavat muistuttaa, että jos ilmenee lieviäkään hengitystieinfektion oireita, tulee jäädä kotiin sairastamaan ja hakeutua koronanäytteenottoon.

Haluatko tietää, mitä kotiseudullasi tapahtuu? Tilaa Läheltä-niminen uutiskirjeemme sähköpostiisi (siirryt toiseen palveluun).

Onhan sinulla jo puhelimessasi Ylen Uutisvahti? Lataa se tästä! (siirryt toiseen palveluun)

Lue seuraavaksi