1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorisojoukko yritti hukuttaa alle 15-vuotiaan Vantaan Kuusijärvellä – poliisi epäilee kolmea tapon yrityksestä: jahtaamiselle ei selvinnyt syytä

Poliisi epäilee kolmen alle 18-vuotiaan nuoren yrittäneen hukuttaa alle 15-vuotiaan nuoren yleisen uimarannan laiturin alle.

rikokset
Kuvassa on Vantaan Kuusijärvi.
Vantaan kaupunki tehosti Kuusijärven uimavalvontaa vaarallisen tapauksen myötä.Silja Viitala / Yle

Itä-Uudenmaan poliisi epäilee kolmea alle 18-vuotiasta nuorta alle 15-vuotiaan nuoren tapon yrityksestä. Poliisi on saanut 22. kesäkuuta Vantaan Kuusijärvellä tapahtuneen uhkaavan tilanteen esitutkinnan valmiiksi. Tapaus lähtee syyteharkintaan kolmen nuoren osalta.

Esitutkinnan aikana poliisi otti kiinni neljännenkin nuoren teosta epäiltynä. Hänen osaltaan esitutkinta lopetettiin, kun selvisi, että hän oli teon aikana toisessa paikassa.

15-vuotias nuori oli vaarassa hukkua, kun hän joutui muiden nuorten jahtaamana uimarannan laiturin alle. Tämän jälkeen jahtaajat hyppivät laiturin päällä, ja uhri meinasi painua pysyvästi veden alle.

Poliisin selvityksen mukaan nuori oli painettu veden alle jo aikaisemmin, mutta hän oli päässyt pakoon ja paennut jahtaajiaan laiturin alle.

Tilanne keskeytyi, kun ulkopuolinen henkilö käski laiturilla pomppineita nuoria lopettamaan ja hukkumisvaarassa ollut nuori saatiin pois vedestä. Epäilty hukuttamisyritys tapahtui illalla klo 20 jälkeen, jolloin uimarannalla ei ollut enää uimavalvontaa.

Koska nuoren henki oli vaarassa, poliisi tutki tapahtumaa tapon yrityksenä.

Jahtaamiselle ei selvinnyt esitutkinnassa mitään erityistä syytä, vaikka poliisi kuulusteli suuren määrän tapahtumaan osallistuneita ja muita paikalla olleita ihmisiä.

Lisää aiheesta:

Alle 18-vuotiaita nuoria kuullaan Kuusijärven uimarannan epäillystä tapon yrityksestä – poliisi epäilee, että 15-vuotias nuori yritettiin hukuttaa laiturin alle

Vantaan Kuusijärven uimarannalle on lisätty vartiointia ja uinninvalvontaa

Poliisi saanut useita vihjeitä Vantaan Kuusijärven epäillystä hukutusyrityksestä – Uimavalvojat valmiita venyttämään työaikaansa iltakymmeneen

Nuorisojoukko ahdisti 15-vuotiaan veden alle Vantaalla – poliisi tutkii tapon yrityksenä

Lue seuraavaksi