1. yle.fi
  2. Uutiset

Ex-kansanedustaja Sampsa Kataja haluaa ostaa Reposaaren Villa Londonin

Kataja on jättänyt Reposaaressa sijaitsevasta kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta huvilasta tarjouksen.

Reposaari
Sampsa Kataja Porin Yyterin kylpylähotellissa ravintolassa
Sampsa Kataja on entinen kokoomuksen kansanedustaja.Antti Laakso / Yle

Entinen porilaiskansanedustaja Sampsa Kataja on jättänyt tarjouksen Reposaaressa sijaitsevasta, kulttuurihistoriallisesti arvokkaasta Villa Londonin huvilasta.

Villa London on valmistunut vuonna 1892. Sen rakennutti liikemies Axel Gustafsson. Kolmikerroksinen puuhuvila on toiminut historiansa aikana muun muassa pensionaattina eli siellä on harjoitettu majoitustoimintaa.

Museovirasto pitää rakennusta Reposaaren arvokkaimpana porvarishuvilana (siirryt toiseen palveluun). Gustafssonin jälkeen se oli pitkään Hacklinin varustamosuvun omistuksessa.

Villa London sijaitsee lähellä Reposaaren linnakepuistoa ja uimarantaa, mutta se ei näy kovin hyvin puiden takaa yleisille teille.

Suunnitelmat salassa

Sampsa Kataja ei halua vielä kertoa, minkälaisia suunnitelmia hänellä on rakennuksen osalle. Hän lupaa palata asiaan myöhemmin.

Kataja toimi kokoomuksen kansanedustajana 2007–2015. Hän pyrki uudestaan eduskuntaan viime vaaleissa 2019, mutta ei tullut valituksi. Kataja toimi taannoin jonkin aikaa myös Yyterin kylpylähotellin omistajana.

Siviiliammatiltaan Sampsa Kataja on asianajaja. Hän nosti äskettäin esille Reposaaren merkitystä porilaiseen sanomalehti Satakunnan Kansaan (siirryt toiseen palveluun) kirjoittamassaan kolumnissa.

Lue seuraavaksi