1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. tieliikenneonnettomuudet

Uutta tietoa kolmen nuoren hengen vaatineen kolarin tutkimuksista: hengissä selvinneen epäillään ajaneen autoa turma-hetkellä – selvinnyt kiistää

Turmasta selvinnyt kiistää ajaneensa autoa. Onnettomuus sattui viikonloppuna Nokialla.

Onnettomuus sattui Poriin johtavalla valtatiellä lauantain ja sunnuntain välisenä yönä. Kuva: Marko Melto / Yle

Poliisi on jatkanut Nokialla viikonloppuna sattuneen kuolonkolarin tutkimuksia. Turmassa kuoli kolme alle 20-vuotiasta nuorta.

Poliisi kertoo tiedotteessa, että turmasta selvinnyt henkilö kiistää ajaneensa autoa, mutta siitä huolimatta rikostutkinnan alusta lähtien hänen on epäilty kuljettaneen ajoneuvoa myös turmahetkellä.

Poliisi on saanut useilta ihmisiltä somealustalle ladattuja videoita ja kuvia, joissa näkyy tilanteita muun muassa auton sisältä ajon aikana.

Onnettomuuden jälkiä oli näkyvillä tiellä sunnuntaina. Kuva: Jarkko Vuolle / Yle

Poliisin mukaan auton nopeus on ollut onnettomuushetkellä ilmeisen suuri, mutta asia varmistuu vasta teknisessä tutkinnassa.

Rikosnimikkeinä tutkinnassa ovat törkeä rattijuopumus, törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kolme törkeää kuolemantuottamusta. Rikosnimikkeet voivat muuttua tutkinnan aikana.

Poliisin mukaan osa teknisen tutkimuksen valmistumisesta voi kestää useita viikkoja.

Aiheesta enemmän:

Tampereen seudun ammattiopisto ja Ylöjärven lukio suruliputtavat kolmen nuoren hengen vaatineen kolarin vuoksi – kolaripaikalle tuotu kukkia ja kynttilöitä

Kolme nuorta kuoli ulosajossa Nokialla – poliisi pyytää tietoja uhrien somepäivityksistä