1. yle.fi
  2. Uutiset

Nuorten yleisurheilun SM-kisat alkavat Kemissä – katso suora verkkolähetys kisapaikalta kello 14.40

Yleisurheilun nuorten SM-kisakentällä Kemin Sauvosaaressa nähdään Kalevan kisoista tuttuja mitalisteja.

suomenmestaruus
Kalevan kisoista tuttuja mitalisteja nyt Kemissä – nuorten yleisurheilun SM-kisoissa 571 osallistujaa
Kalevan kisoista tuttuja mitalisteja nyt Kemissä – nuorten yleisurheilun SM-kisoissa 571 osallistujaa

Kemissä alkaa perjantaina 19–22 vuotiaiden nuorten yleisurheilun Suomen mestaruuskilpailut. Kolmipäiväiset kisat pidetään Sauvosaaren peruskorjatulla urheilukentällä.

Kisoihin on ilmoittautunut 570 urheilijaa ja lajisuorituksia on kolmen kisapäivän aikana lähes tuhat.

Lappilaisittain menestystoiveet kohdistuvat erityisesti järjestävän seuran Veitsiluodon kisaveikkojen Mette Baasiin, joka voitti jo Suomen mestaruuden Kalevan kisojen 400 metrillä Turussa.

Baas on selkeä tilastokärki matkallaan, sillä hänen kauden noteerauksensa 54,02 on yli sekunnin kovempi kuin tilastossa seuraavana olevalla Tampereen Pyrinnön Alisa Aallolla.

Lisäksi Baas on tällä kaudella juossut niin 100 metriä kuin 400 metrin aidatkin ikäluokassaan kolmanneksi nopeimmin.

Lappilaistoiveita myös kolmiloikassa ja korkeudessa

Miesten puolella suurimmat lappilaisodotukset kohdistuvat Lapin Lukon Aaro Davidilaan, joka oli Kalevan kisojen seitsemäs tuloksella 15,56. Kemissä Davidila haastaa Iikka Alinguen, joka Turussa loikki neljä senttiä pidemmälle ja oli kisan kuudes.

19-vuotiaiden naisten seipäässä VKV:n Olivia Härkösen ennätys 355 on joukon viidenneksi kovin. Härkösen tämän kauden paras tulos on 320.

22-vuotiaiden naisten korkeudessa VKV:n Sofia Heikosella on ryhmän kolmanneksi kovin ennätys (171) ja tämän kesän toiseksi paras tulos (165). Saman ikäluokan naisten moukarissa Posion Pyrinnön Tytti Oikarainen on toinen kahdesta tälle kesälle 60 metrin rajan ylittäneestä heittäjästä.

Kisat järjestävä seura on Veitsiluodon Kisaveikot ja talkoolaisia kisoissa on noin 200 henkilöä. Yleisöllä on vapaa pääsy kentälle.

21.8 klo 17.13 poistettu jutusta maininta Maria Peurasta, joka ei osallistukaan kisoihin.

Lue seuraavaksi