1. yle.fi
  2. Uutiset

Iisalmen keskustaan ei tule nopeusvalvontakameroita

Tekninen lautakunta päätti jatkaa valmistelua pelkkien nopeusnäyttöjen saamiseksi, ilman nopeusvalvontaa.

Iisalmi
Nopeusvalvontakamera valvoo nyt myös punaisia päin ajavia autoilijoita. Nopeusvalvontakamera ottaa kuvan, kun tiehen asennetut sähkömagneettiset induktiosilmukat ovat mitanneet ylinopeuslukemat.
Iisalmen kaupunkialueelle oli tarkoitus tuoda perinteisiä nopeusvalvontakameroita. Arkistokuva.Yle

Iisalmen tekninen lautakunta on hylännyt esityksen nopeusvalvontakameroiden asentamisesta Iisalmen kaupunkialueelle.

Iisalmeen esitettiin neljää automaattista nopeusvalvontapistettä, jotka olisi voitu ottaa käyttöön vaiheittain. Aluksi olisi hankittu kaksi nopeusnäyttötaulua ja kaksi valvontapistettä. Toiset kaksi valvontapistettä olisi mahdollisesti toteutettu myöhemmin, kun valvonnasta olisi saatu kokemuksia. Kaupunki valmisteli asiaa Itä-Suomen liikennepoliisin kanssa.

Nopeusvalvonnan sijaan valmistelua jatketaan niin, että keskustaan suunnitellaan tulevaksi kaksi siirrettävää nopeusnäyttötaulua.

Tarkoituksena on saada ihmiset tarkkailemaan nopeuksiaan. Nopeusnäyttöjä halutaan sijoittaa päiväkotien ja koulujen läheisyyteen lähelle sellaisia suojateitä, jonka lapset joutuvat ylittämään koulumatkallaan.

Valvontapisteen perustaminen olisi maksanut 15 000 euroa, josta olisi vastannut kaupunki. Valvontakameran ja siihen liittyvästä tiedonsiirtojärjestelmän hinta olisi ollut 40 000 euroa, jonka olisi maksanut poliisi.

Lue seuraavaksi