1. yle.fi
  2. Uutiset
  3. Avoimet ovet

Mikkelin purkutuomion saaneessa homekoulussa avoimet ovet – vierailu ja tavaroiden osto omalla vastuulla

Sisäilmaongelmista kärsineen Urpolan koulun purkutyöt aloitetaan lokakuussa.

Avoimet ovet
Urpolan koulu
Petri Vironen / Yle

Mikkeliläisille tarjotaan tilaisuus käydä katsomassa Urpolan koulurakennusta. Avointen ovien päivät järjestetään elokuun viimeisenä torstaina ja perjantaina. Tapahtumassa myydään myös koulun entisiä kalusteita niitä haluaville.

– Tilaisuus on järjestetty nimenomaan useiden entisten ja nykyisten Urpolan koulua käyneiden toiveesta nähdä koulu vielä kerran, Urpolan koulun vs. rehtori Hanna-Kaisa Pylkkänen kertoo.

Sosiaalisessa mediassa on herättänyt keskustelua myytävien kalusteiden kunto, jotka ovat olleet sisätilaongelmista kärsineen rakennuksen sisällä.

Mikkelin kaupungilta vastataan, että kaupunki on huomioinut asian ja korostaa, että kalusteiden hankinta ja koulussa vierailu on jokaisen omalla vastuulla.

– Ne kalusteet ja tavarat, joita emme tarvitse, ovat menossa myyntiin. Ostajien tulee itse harkita, onko tuote, jota he aikovat ostaa, mahdollista heidän puhdistaa esimerkiksi imuroimalla ja pesemällä. Koulu ei ole esimerkiksi ottanut mitään kangaspäällysteisiä kalusteita väistötiloihin.

– Urpolan koulun kalusteita on siirretty puhdistuksen jälkeen Urpolan väistötiloihin. Väistötiloihin on siirretty vain sellaisia kalusteita, jotka on voinut puhdistaa, esimerkiksi pulpetteja, pöytiä, kirjahyllyjä, kaappeja ja tuoleja. Olemme toimineet kaupungin väistötiloihin siirtymiseen tehtyjen ohjeistusten mukaisesti.

Pitkään käyty keskustelu koulun sisäilmaongelmista saatiin viime vuoden lopulla päätökseen, kun koulu päätettiin purkaa.

Urpolan koulun väistötilat on sijoitettu ammattikorkeakoulun kampukselle sijaitseviin tiloihin ja opetustyö aloitettiin niissä tänä syksynä.

Koulurakennuksen purku aloitetaan lokakuussa. Purkutöiden on määrä valmistua maaliskuussa 2021.

Urpolaan ryhdytään rakentamaan uutta koulua uusien suunnitelmien perusteella vuonna 2021. Tilalle rakennetaan uusi eteläinen aluekoulu, jonka kaavaillaan valmistuvan vuonna 2023.