Hyppää sisältöön

Espoon kokaiinihyökkäyksestä syytteet neljälle tanskalaiselle ja yhdelle ruotsalaiselle – kohteena 176 kilon huume-erä

Hyökkäyksessä viisi naamioitunutta ihmistä tunkeutui Espoon Karapellontiellä kiinteistöön, jossa purettiin rahtikonttia.

Poliisiautoja Espoon Karapellontiellä hyökkäyksen jälkeen. Kuva: Petri Kosonen / Yle

Espoon Karapellon poikkeuksellisessa kokaiinijutussa on nostettu syytteet. Syytteen sai neljä tanskalaista ja yksi ruotsalainen.

Rikosnimikkeinä asiassa on törkeä huumausainerikos, ryöstön yritys ja rikoksen valmistelu, kertoo erikoissyyttäjä Erkki Huhtala STT:lle. Asian käsittely alkaa käräjäoikeudessa 2. syyskuuta.

Viisi naamioitunutta ihmistä hyökkäsi viime joulukuussa Espoon Karapellontiellä kiinteistöön, jossa purettiin rahtikonttia. Poliisin mukaan laillisen rahdin sekaan oli piilotettu 176,1 kiloa kokaiinia.

Laboratoriotutkimuksen mukaan kokaiini oli 94–100-prosenttista. Katukaupassa sen arvo olisi ollut jopa yli 25 miljoonaa euroa.

Mukana iskussa myös hollantilaisia

Myöhemmin hyökkäyspäivänä poliisi otti kahdesta eri henkilöautosta Helsingin Olympiaterminaalilla kiinni viisi ihmistä, jotka olivat poistumassa maasta.

Kiinni otetut ovat nyt syytteen saaneet miehet. Heistä kolmen tanskalaisen ei epäillä osallistuneen itse hyökkäykseen, vaan heidän epäillään osallistuneen huumerikokseen muuten.

Hyökkääjiä olivat poliisin mukaan Olympiaterminaalilla tavoitetut Ruotsissa asuva mies ja neljäs tanskalainen. Heidän lisäkseen hyökkäykseen osallistui poliisin mukaan hollantilaiskolmikko. Hollantilaisten osalta esitutkintaa ei ole tehty Suomessa.

Lue myös:

.
.