1. yle.fi
  2. Uutiset

Poliisi tutkii alaikäisen pojan kiusaamista Lahden torilla – tapahtumista leviää video sosiaalisessa mediassa

Videota jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen, poliisi muistuttaa.

kiusaaminen
Lahden tori kesällä
Kiusaaminen tapahtui Lahden torilla tiistai-iltana. Arkistokuva.Marjo Pirilä / Yle

Hämeen poliisi on käynnistänyt esitutkinnan alaikäisen pojan kiusaamisesta Lahden torilla. Juttua tutkitaan pakottamisena ja laittomana uhkauksena.

Uhria kiusattiin torilla tiistai-iltana, ja tapahtumista on levinnyt video sosiaaliseen mediaan.

Tapahtumiin osallistuneet ovat poliisin mukaan alle 18-vuotiaita tai nuoria aikuisia. Poliisi pyytää kaikkia tilanteesta jotain tietäviä ilmoittamaan havaintonsa sille.

– Hyvin on saatu tietoa. Nuoret haluavat itsekin, että tämä selvitetään, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Lila Havusela.

Havuselan mukaan useita henkilöitä on kuulusteltu tapahtumista. Hän ei kuitenkaan täsmennä vielä, kuinka monta epäiltyä jutussa on.

Poliisi muistuttaa, että videoita kiusaamistilanteista ei tulisi jakaa sosiaalisessa mediassa uhrin suojelemiseksi ja kaikkien oikeusturvan varmistamiseksi. Videon jakamalla voi syyllistyä yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen.

Kiusaamistapaus on herättänyt vilkasta keskustelua sosiaalisessa mediassa.

Samalla poliisi torjuu Facebook-keskusteluissa esitetyt väitteet, että se ei reagoisi vastaaviin tilanteisiin ilman julkisesti jaettuja videoita sosiaalisessa mediassa. Some-videot eivät ole poliisin ensisijainen keino saada tietoja.

Lue myös: Pikkupojat pahoinpitelivät lapsen koulun pihalla – alle 15-vuotiailla on edelleen väärä käsitys, etteivät he joutuisi vastuuseen teoistaan

Lue seuraavaksi