Tampereella avataan ison mittakaavan näytteenottopiste elokuun lopussa – drive-in-piste tulee messukeskuksen halliin

Tavoitteena on ottaa päivän aikana noin 900–1000 näytettä.

Näytteenottopiste tulee Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-halliin Kuva: Antti Eintola / Yle

Tampereella avataan uusi ison mittakaavan drive-in-näytteenottopiste koronatestaukseen 31. elokuuta. Näytteenottotila on Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen C-halli.

Näytteenottoa pyritään tarjoamaan seitsemänä päivänä viikossa aamusta iltaan, mutta tarkemmat aukioloajat täsmentyvät toiminnan edetessä, kerrotaan tiedotteessa.

Tampereen Messu- ja Urheilukeskus valikoitui näytteenottopaikaksi, koska se on tiloiltaan iso ja paikkana helposti saavutettavissa.

– Drive-in näytteenotto on tehokas tapa ottaa koronanäytteitä. Ollaan kuitenkin menossa kohti syksyä ja talvea, joten on aivan upeaa saada Drive-in näytteenotto järjestettyä sisätiloissa. Tällöin näytteenotossa on katto pään päällä, lämmintä ja riittävä valaistus, sanoo Fimlabin palvelujohtaja Anu Mustila tiedotteessa.

Koronaepidemian vuoksi Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen hallit ovat toistaiseksi olleet vähällä käytöllä, joten yhteistyö on hedelmällistä molemmille osapuolille.

– Tampereen Messut tarjoaa mielellään tilat tällaiseen tarkoitukseen, sillä on yhteinen etu, että testauskapasiteettia pystytään kasvattamaan. C-halli toimii drive-in-näytteenottopisteenä hyvin, sillä sinne on mahdollista järjestää sisään- ja uloskäynnit helposti erillisistä ovista, kertoo tapahtumajohtaja Hannele Nuotio Tampereen Messujen tapahtumatoimisto Finland Eventsistä.

Fimlabin mukaan alkuvaiheessa tavoitteena on ottaa päivän aikana noin 900–1000 näytettä. Messukeskuksen halli mahdollistaa tilana kapasiteetin kasvattamisen.

Uusi yksikkö toimii samalla tavalla kuin muutkin Fimlabin näytteenottopaikat: testiin on oltava lähete ja testiajat varataan etukäteen.